Μολυβένιος στρατιώτης, θεματικό πάρκο στο Αίγιο

Μολυβένιος στρατιώτης, θεματικό πάρκο Χριστουγέννων στο Αίγιο<

Τι άλλο θα δείτε

Δράσεις Αλληλεγγύης στο Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων
-ΒΑΖΑΑR από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου: 5-10-11-17-18 Δεκεμβρίου.
-BAZAΑR από το «Χαμόγελο του Παιδιού»: 16-17-18-19-20-21-22 Δεκεμβρίου.
- Bazaar από τη Μονή Μακελαριάς: 15/12 με 20/12 στο Πάρκο των Χριστουγέννων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ
Συλλογή τροφίμων διαρκείας, ρούχων και παιχνιδιών που βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι προσφορές των πολιτών θα γίνονται δεκτές καθημερινά στο Πάρκο των Χριστουγέννων, ώρες 11:00-13:00, στο Σπίτι της Αγάπης.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Ένα χαρούμενο σκηνικό γιορτής στήνεται στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου μας, με Χριστουγεννιάτικα Δέντρα, Χορωδίες και Φιλαρμονικές, Παραδοσιακές μουσικές και χορούς, γλυκίσματα και ευχές για Χαρούμενες γιορτές. Όλη η Αιγιάλεια σας προσκαλεί να γνωρίσετε τις ομορφιές της και να συμμετέχετε στις Εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Φωτίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Τ. Κ. Συλιβαινιωτίκων.
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 Φωτίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Άνω Καμαρών.
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30 Φωτίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στη Δημ. Κ. Διακοπτού.
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ώρα: 17:00 Φωτίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Τ.Κ. Αιγείρας
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30 – 14:00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία της  Τ.Κ. Ακράτας.

«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Σε ένα παραμυθένιο χωριό της Δανίας, ζούσε μια φορά κι έναν καιρό ο Μολυβένιος Στρατιώτης, μαζί με άλλα 39 στρατιωτάκια, καμωμένα από μια παλιά σιδερένια κουτάλα ενός κατασκευαστή παιχνιδιών. Από λάθος του κατασκευαστή το ένα στρατιωτάκι βγήκε με ένα πόδι, στεκόταν όμως όρθιο όπως και τα άλλα.

Ο κατασκευαστής λοιπόν, τα ζωγράφισε με ωραία χρώματα και τα έβαλε στη βιτρίνα του. Τα στρατιωτάκια αγοράστηκαν από ένα ζευγάρι για τη γιορτή του μικρού τους γιου. Ο μικρός, ενθουσιασμένος, τα άπλωσε σε ένα τραπέζι δίπλα σε ένα χάρτινο πύργο και σε μια όμορφη μπαλαρίνα που στεκόταν με το ένα πόδι διπλωμένο,

 έτοιμη για την πιρουέτα της. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης με το ένα πόδι, νόμισε πως κι εκείνη ήταν σαν κι αυτόν! Η όμορφή μπαλαρίνα τον συγκίνησε και ένιωσε ένα σκίρτημα στην καρδιά του, χωρίς όμως εκείνη να το καταλάβει και να του δώσει σημασία.

Την επόμενη μέρα το πρωί, το μικρό αγόρι έβγαλε τον Στρατιώτη στο έξω περβάζι του παραθύρου. Ο αέρας όμως τον έριξε στο χώμα και από τότε ξεκίνησε μια σειρά περιπετειών για τον ξεχωριστό μας φίλο: δυο παιδιά που τον βρήκαν, τον έβαλαν σε μια χάρτινη αυτοσχέδια βάρκα στο ρυάκι του δρόμου και ο Μολυβένιος μας Στρατιώτης βρέθηκε να ταξιδεύει στους υπονόμους. Το κυνήγησαν κάποιοι ποντικοί αλλά εκείνος ατάραχος συνέχισε το ταξίδι του. Οι ποντικοί θύμωσαν, αναποδογύρισαν τη βαρκούλα του και κολυμπώντας μέσα στα νερά της θάλασσας βρέθηκε μέσα στην κοιλιά ενός ψαριού που το κατάπιε. Το μικρό μας στρατιωτάκι δεν έχασε το θάρρος του και έμεινε με το όπλο του στον ώμο. Κάποια στιγμή ένας ψαράς έπιασε το ψάρι και το πούλησε στην οικογένεια του αγοριού! Η μαγείρισσα καθαρίζοντας το ψάρι για να το μαγειρέψει βρήκε το στρατιωτάκι στην κοιλιά του, και αφού το έπλυνε το έβαλε και πάλι στο τραπέζι δίπλα στην αγαπημένη του μπαλαρίνα. Τότε εκείνη γύρισε, τον κοίταξε και του χαμογέλασε γλυκά. Ήταν ο πιο χαρούμενος μολυβένιος στρατιώτης του κόσμου και παρά το περίεργο αυτό ταξίδι που του επιφύλασσε η ζωή, η καρδιά του πλημμύρισε από ευτυχία!

 

Σε έναν κόσμο που η διαφορετικότητα χαρακτηρίζεται ως αδυναμία, ο Άντερσεν με ένα μαγικό τρόπο υπογραμμίζει και θαυμάζει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, που παραμερίζει όλα τα εμπόδια και παλεύει για όλα όσα ονειρεύεται.

Betting site http://cbetting.co.uk more info for Paddy Power Offers
Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Αιγίου ©2014 - σήμερα: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας • Επικοινωνία
Σχεδιασμός-Ανάπτυξη: Τάσος Δροσιάδης, CreativityWeb, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοσελίδων