Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ώρες λειτουργίας Πάρκου: 10:00- 22:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Πάρκου σε μορφή PDF πατήστε ΕΔΩ

 

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και Γιορτές στις Δημοτικές Ενότητες

Παρασκευή  7/12

Ώρα 19:00
Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αιγιαλείας στο Αίγιο με το φωτισμό του μεγάλου δέντρου στην πλατεία Αγίας Λαύρας.Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η Φιλαρμονική Αιγίου, με κάλαντα και γνωστές μελωδίες.

Σάββατο  8/12 

Ώρα 19:00
Η Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων, υποδέχεται τα Χριστούγεννα στην πλατεία «Χρήστος Αρφάνης», φωτίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της. Η Φιλαρμονική Ακράτας με την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου «Φιλαρμονικής Ακράτας», συμμετέχουν στη χαρούμενη γιορτή. Όλες οι οικοδέσποινες ετοιμάζουν και προσφέρουν γλυκά και λιχουδιές.

Παρασκευή  14/12

Ώρα 18:30
Η Τοπική Κοινότητα Καμαρών, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και αγάπης, φωτίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην Πλατεία Άνω Καμαρών. Πρωταγωνιστές της γιορτής τα παιδιά με χορούς και τραγούδια. Θα προσφέρεται ζεστή φασολάδα ενώ ένας ζογκλέρ θα διασκεδάσει με τα παιχνίδια του μικρούς και μεγάλους.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Ώρα 18:30
Η Τοπική Κοινότητα Αιγείρας, σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα φωτίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλησίον της Εθνικής Τράπεζας, με πολλά γλυκά και όμορφες ευχές από τους παρευρισκόμενους.

Ώρα 18:30

Η Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, στήνει τη δική της γιορτή στην αγορά του Διακοπτού και φωτίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της, με άφθονα γλυκά από τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία του Διακοπτού. Συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι, όλα τα σχολεία με ολιγόλεπτα σκετς, ο σκανδαλιάρης ζογκλέρ και η Δημοτική Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Ώρα 17:30

Στον πεζόδρομο Κανελλοπούλου, στην πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ακράτας, στήνεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα μια χαρούμενη γιορτή, με παιχνίδια του ζογκλέρ για μικρούς και μεγάλους,Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γλυκές ευχές.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πάρκου Χριστουγέννων

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Ώρα 19:00 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΚΟΥ
Το Αίγιο ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή των εγκαινίων του Πάρκου των Χριστουγέννων της Αιγιάλειας. Από νωρίς το απόγευμα,οι Φιλαρμονικές: Ακράτας του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Φιλαρμονική Ακράτας», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χρήστου Ασημακόπουλου, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημητρίου Μίχαλου και η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου-Αρχιμουσικού Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, συναντιούνται στην Τρίγωνη Πλατεία και ανηφορίζοντας προς το Πάρκο σκορπούν στην πόλη τη χαρά του μηνύμα τος των Χριστουγέννων. Το Πάρκο καλωσορίζει τους επισκέπτες του με ευχές και χαμόγελα και ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος ξεκινούν τις εκδηλώσεις στο Πάρκο με την πιο σκανταλιάρικη ανάγνωση του παραμυθιού «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό».Τους βοηθούν με τραγούδια και χορό παιδιά από το Νηπιαγωγείο «Παραμυθούπολη». Επίσης συμπράττουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας Μονόλογοι, ενώ η αφηγήτρια-εκπαιδευτικός Αθηνά Σκανδάμη αφηγείται τι είναι οι καλικάντζαροι για τη Λαϊκή Παράδοση.
Τη γιορτή ντύνουν μουσικά με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια η Δημοτική Παιδική-Νεανική χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Βασιλικής Νάσση και η Χορωδία της Φιλαρμονικής Ακράτας, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου
Μαρίας Γερολύμου.

 

ΛΙΧΟΥΔΟΣΠΙΤΟ

Χριστουγεννιάτικα κεράσματα και λιχουδιές, προσφέρουν τα αρτοποιεία «ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ» στο Λιχουδόσπιτο. Οι παγωμένες λιχουδιές του Πάρκου!!! Το Ζαχαροπλαστείο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με τις μοναδικές γεύσεις των παγωτών του.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Ώρα 11:00

«Έλα στο χορό μαζί μου»

Οι μαθητές της λέσχης χορού Dancing Club παρουσιάζουν μία μικρή εορταστική-χορευτική παράσταση και παρασύρουν όλους στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ώρα 12:30

«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες»
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Teodora Vasileva του Γυμναστηρίου Ladies, παρουσιάζει χριστουγεννιάτικες χορογραφίες ρυθμικής γυμναστικής που θα συναρπάσουν.

ΛΙΧΟΥΔΟΣΠΙΤΟ

Στο Λιχουδόσπιτο, το πρωί, οι ταλαντούχοι ζαχαροπλάστες του ζαχαροπλαστείου «FRESH» παίζουν με την σοκολάτα και χαρίζουν μαγικές γευστικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.
Στο Λιχουδόσπιτο το απόγευμα, μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγίου με τις μαγειρικές τους ικανότητες θα καταπλήξουν φτιάχνοντας υπέροχες, τραγανές ζεστές τηγανίτες.

Ώρα 18:00

«The Shoemaker and his Guest»


To Κέντρο Ξένων Γλωσσών της «Κόνι Ηλιακοπούλου» παρουσιάζει την κλασσική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του καλόκαρδου παπουτσή που συναντάει το πνεύμα των Χριστουγέννων, πλαισιωμένη με μουσική, χορό και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα Αγγλικά και τα Ρώσικα.
Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης».

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Ώρα 18:00

Παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού: «Μικροί και μεγάλοι περιπλανώμενοι ήρωες του Καλοκάντζαρου»
Στην εξέδρα του Πάρκου, με πρωταγωνιστή τον Καλοκάντζαρο, το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού» ζωντανεύει μέσα από ένα
μαγικό ταξίδι γεμάτο αναζητήσεις και μυστήριο. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης.
«Πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα Ταξίδια στον Kόσμο των Χρωμάτων και της Φαντασίας»

Στο σπιτάκι των Εικαστικών Εργαστηρίων, με οδηγό τη θαλπωρή των χρωμάτων και τη μαγεία των ημερών, τα ΔΙΕΚ Αιγίου, θα δημιουργήσουν χειροποίητες κατασκευές για τους μικρούς Καλοκαντζαρένιους φίλους του Πάρκου. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων». Απρόσμενη έκπληξη για όλους θα είναι τα Λαμπερά Χριστουγεννιάτικα χτενίσματα με πολύχρωμες ανταύγειες, από τα ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης».

Face painting με χριστουγεννιάτικα σχέδια και λάμψη από glitter. ΔΙΕΚ
Αιγίου/Τμήμα «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ.

ΛΙΧΟΥΔΟΣΠΙΤΟ

«Γευστικά Χριστουγεννιάτικα ταξίδια στο Λιχουδόσπιτο»

Πανδαισία Χριστουγεννιάτικων αρωμάτων και γεύσεων, στο Λιχουδόσπιτο φτιαγμένων από τη φαντασί