Χιλιάδες επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, δέχτηκε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του το “Πάρκο των Χριστουγέννων” στον Δημοτικό Κήπο Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και που ανοίγει τις πύλες του καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, φιλοξενώντας ψυχαγωγικές δράσεις με φόντο τον υπέροχο στολισμό με φιγούρες από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Βασίλισσα του Χιονιού”.

Ο Άη-Βασίλης και το Ξωτικό παίρνουν τα γράμματα των παιδιών και φωτογραφίζονται μαζί τους, η Νεράιδα του Πάρκου μεταμορφώνει τους μικρούς (αλλά και μεγάλους) επισκέπτες σε μικρά χαριτωμένα ξωτικά, ενώ λίγο πιο πέρα διάφορες λιχουδιές και ζεστή σοκολάτα προσφέρονται στο κοινό, δίπλα στα τραπεζάκια όπου μπορεί κανείς να επιδοθεί σε μια junior παρτίδα σκάκι. Όλα αυτά υπό το βλέμμα της παγερής βασίλισσας που δεσπόζει μέσα στη λίμνη του πάρκου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό, ιδιαίτερα το βράδυ. Στον Πύργο των Υψηλών Αλωνίων, δε, λειτουργεί καθημερινά το εικαστικό εργαστήριο του Πάρκου με χαριτωμένες δημιουργίες που μπορούν να ετοιμάσουν τα παιδιά με απλά υλικά.

Ήδη ο κόσμος έχει αγαπήσει τα φωτεινά μονοπάτια του πάρκου και την κάθε του γωνιά, ενώ αθρόα είναι η προσέλευση σχολείων από Αιγιάλεια, Πάτρα, Ναύπακτο και όχι μόνο. Το “Πάρκο των Χριστουγέννων”, εξάλλου, έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα δελτία ειδήσεων του Star Channel και του Ant-1 αλλά και με δισέλιδο αφιέρωμα στην εφημερίδα “Έθνος”, αφιερώματα σε εκπομπές του Achaia Channel και του Ionian Channel, έχει δε κερδίσει το ενδιαφέρον πανελλήνιας εμβέλειας έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, εφημερίδων, sites και ραδιοφώνων.

Το πάρκο συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι τις 6 Ιανουαρίου με πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες για τις καθημερινές δράσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr και στο προφίλ του Πάρκου των Χριστουγέννων στο Facebook.