Με κεντρικό θέμα το ατμοσφαιρικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», που διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα και την αποδοχή, το «Πάρκο των Χριστουγέννων» ετοιμάζεται να υποδεχτεί για 5η συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στον Δημοτικό Κήπο Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, με ελεύθερη είσοδο.

Οι απαραίτητες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δημοτικό Κήπο των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο για να μεταμορφωθεί σε ένα ολόφωτο, παραμυθένιο «Πάρκο των Χριστουγέννων». Το φετινό παραμύθι που θα ζωντανέψει στο πάρκο είναι ο «Μολυβένιος Στρατιώτης» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μια ιστορία συναρπαστική γεμάτη αγάπη και υψηλά ιδανικά.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εργάζεται πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, οπότε το απόγευμα μια μεγάλη πομπή με μολυβένια στρατιωτάκια θα ξεκινήσει την πορεία της από την Τρίγωνη Πλατεία, θα διασχίσει την Κλ. Οικονόμου και τη Μητροπόλεως και θα καταλήξει στο πάρκο, για την κεφάτη γιορτή των εγκαινίων. Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, το κέντρο της πόλης θα υποδέχεται ντόπιους και επισκέπτες με καθημερινά δρώμενα στο Πάρκο αλλά και στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, ξετυλίγοντας ένα πολύχρωμο κουβάρι με μουσικές, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, λιχουδιές, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, σε συνδυασμό με φιλανθρωπικές δράσεις αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο.

Στο πλαίσιο των ετοιμασιών, ο Δημοτικός Κήπος παραμένει κλειστός αυτές τις μέρες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ενώ ήδη βγήκε στον ‘αέρα’ η ιστοσελίδα www.parkoxristougennon.gr η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με ενημερωτικό υλικό. Ισχυρή θα είναι η παρουσία του Πάρκου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram) με εικόνες, βίντεο και πληροφορίες. Σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί και το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η μαγική ιστορία του «Μολυβένιου στρατιώτη», συναντά το ιδανικό μέρος για να ζωντανέψει βήμα – βήμα τις περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα που, παρά τα όσα πέρασε συνέχισε να αντιμετωπίζει χωρίς φόβο τις περιπέτειες που του έτυχαν, μέχρι να ξαναγυρίσει στο σπίτι που βρισκόταν η πανέμορφη μπαλαρίνα. Ο «Μολυβένιος Στρατιώτης», περήφανος και γενναίος, που ποτέ δε σκέφτηκε ότι αξίζει λιγότερο από τους άλλους στρατιώτες λόγω της ιδιαιτερότητάς του, τόλμησε να ονειρευτεί, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Μαζί με την αγαπημένη του μπαλαρίνα θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του «Πάρκου των Χριστουγέννων»!

Η πρόσκληση για ατέλειωτη διασκέδαση στο «Πάρκο των Χριστουγέννων» στο Αίγιο είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά και για όσους θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά, πάνω απ’ όλα με δωρεάν συμμετοχή!