Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις» και η εθελοντική ομάδα πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου συμμετέχουν ενεργά στο «Πάρκο των Χριστουγέννων» που διοργανώνουν ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με μία παρέμβαση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης με θέμα «Διαφορετικότητα, η Δύναμή μας!», η οποία απευθύνεται σε παιδιά 10-12 ετών.

Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί σε μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης, την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 από τις 10:00-12:30 σε αίθουσες του Αρχοντικού Παναγιωτόπουλου, στην οδό Μητροπόλεως στο Αίγιο.

Συνολικά 82 μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση τους στο θέμα της αποδοχής και της αναγνώρισης της αξίας της διαφορετικότητας. Το θέμα θα έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να το προσεγγίσουν μέσα από την αξιοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων, λογοτεχνικών ερεθισμάτων, και παίξιμο ρόλων δίνοντας τη δυνατότητα έκφρασης και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, προβληματισμού και ανάδειξης χρήσιμων συμπερασμάτων που μπορεί να ασκήσουν μία θετική επιρροή στη στάση τους απέναντι στη διαφορετικότητα.

–    Επειδή η διαφορετικότητα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής μας ζωής και οφείλουμε ως οικογένεια, σχολείο και ευρύτερη κοινωνία να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί η ποικιλομορφία, με αίσθημα σεβασμού και κοινωνικής δικαιοσύνης.
–    Επειδή η αποδοχή είναι ένας από τους τρεις βασικότερους πυλώνες της αγάπης. Όταν δεν μας αποδέχονται στην ολότητά μας, όταν εμείς δεν αποδεχόμαστε τον άλλον όπως είναι τότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αγάπη. 
–    Επειδή τα άτομα που μαθαίνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα των άλλων έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στον εργασιακό χώρο και σε άλλες πτυχές της ζωής και μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά με του άλλους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης 2610-226948 και 2610-623290 ή στην ιστοσελίδα www.kpachaia.gr