Ο χώρος του Πάρκου των «Υψηλών Αλωνίων» στην καρδιά της πόλης του Αιγίου, μετατρέπεται για 7η χρονιά στο Πάρκο των Χριστουγέννων και ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00. Η γιορτή των εγκαινίων θα πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης με μουσική και χρώματα, βάζοντας στο εορταστικό κλίμα μικρούς και μεγάλους!


Από νωρίς το απόγευμα, οι Φιλαρμονικές: Ακράτας του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Φιλαρμονική Ακράτας», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χρήστου Ασημακόπουλου, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημητρίου Μίχαλου και η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου-Αρχιμουσικού Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, συναντιούνται στην Τρίγωνη Πλατεία και ανηφορίζοντας προς το Πάρκο σκορπούν στην πόλη τη χαρά του μηνύματος των Χριστουγέννων.
Στο χώρο του Πάρκου, που έχει σαν θέμα του φέτος το παραμύθι «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό», ο συγγραφέας του παραμυθιού Βαγγέλης Ηλιόπουλος μαζί με τον ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά υποδέχονται τους επισκέπτες και ξεκινούν τις εκδηλώσεις με την πιο σκανταλιάρικη ανάγνωση της ιστορία του «ΚαλΟκάτζαρου». Τους βοηθούν με τραγούδια και χορό παιδιά από το Νηπιαγωγείο «Παραμυθούπολη». Επίσης συμπράττουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας Μονόλογοι, ενώ η αφηγήτρια-εκπαιδευτικός Αθηνά Σκανδάμη αφηγείται τι είναι οι καλικάντζαροι για τη Λαϊκή Παράδοση. Τη γιορτή ντύνουν μουσικά με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια η Δημοτική Παιδική-Νεανική χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Βασιλικής Νάσση και η Χορωδία της Φιλαρμονικής Ακράτας, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Μαρίας Γερολύμου.
Για όσους θέλουν να πάρουν και μια γεύση από Χριστούγεννα…Το «Λιχουδόσπιτο» θα μοιράζει Χριστουγεννιάτικα κεράσματα και λιχουδιές, προσφορά των αρτοποιείων «Μπομποτσιάρης», ενώ μικροί και μεγάλοι θα γευτούν τις παγωμένες λιχουδιές του Πάρκου από το ζαχαροπλαστείο «Δημητρίου» και τις μοναδικές γεύσεις παγωτών του.
Το Πάρκο των Χριστουγέννων θα παραμείνει ανοιχτό από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου με ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ.