Με πλούσιο και κεφάτο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Αίγιο, στο πλαίσιο του «Πάρκου των Χριστουγέννων» που καθημερινά γεμίζει από κόσμο, πρωί και απόγευμα, δίνοντας εορταστικό τόνο στην καθημερινότητα της πόλης.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, η χριστουγεννιάτικη χαρά απλώνεται σε όλη την πόλη, καθώς εκτός από το πάρκο, εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Αιγίου. Όλες, φυσικά, θα είναι με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή!

Αναλυτικά:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 9:00-11:00 Το μαγικό ραβδάκι της νεράιδας του face painting Μαίρης Καβούνη στην πλατεία, μεταμορφώνει τα παιδιά σε χαριτωμένα ξωτικά!

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 10:30  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: «Χοροί και τραγούδια της Ελλάδας»
Μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς νησιώτικους και Θεσσαλικούς χορούς και χορούς από την υπόλοιπη Ελλάδα  (τα παιδιά  που θα λάβουν μέρος είναι από το τμήμα Σαββάτου του 5ου  έτους).
Ώρα 18:00 Γυμναστήριο Ladies: «Η Μαγεία των Χριστουγέννων»
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής TEODORA VASILEVA του Γυμναστηρίου Ladies, θα παρουσιάσει χορογραφίες ρυθμικής γυμναστικής που θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία της μουσικής και του ρυθμού.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 11:00-12:00 Το μαγικό ραβδάκι του face painting της Μαίρης Καβούνη στην πλατεία της Αγίας Λαύρας, μεταμορφώνει τα παιδιά σε χαριτωμένα ξωτικά!

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00 «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ»
Τα νήπια του Βρεφικού-Παιδικού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο» παρουσιάζουν μια μουσικοκινητική – χοροθεατρική  παράσταση μαζί με τις νηπιαγωγούς και τις μουσικοπαιδαγωγούς τους. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης και η Όμορφη Μπαλαρίνα, διδάσκουν στα παιδιά την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης και γίνονται όλοι μαζί μια γιορτινή παρέα!
Ώρα 12:00 “Christmas is coming to town”
Η Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας με την Φιλαρμονική Καλαβρύτων σε μια μοναδική συνύπαρξη μελωδικής αρμονίας ήχων και φωνών που θα σημάνουν στις καρδιές μας Χριστούγεννα. Διεύθυνση Χορωδίας: Βασιλική Νάσση. Μαέστρος Φιλαρμονικής: Γιώργος Μπαμπαράκος.
-Η pizza CIAO μοιράζει λιχουδιές στους επισκέπτες του Πάρκου!
Ώρα 13:30
Dancing Club, «Όλοι οι καλοί … χορεύουν!!!»
H Λέσχη χορού Dancing Club, υποδέχεται με αισιοδοξία τις γιορτές των Χριστουγέννων, πώς αλλιώς …χορεύοντας!  Παρουσιάζει μια μικρή υπαίθρια παράσταση χορευτικών τμημάτων, παιδιών και ενηλίκων, στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και σας προσκαλεί να χορέψετε όλοι  μαζί τους.

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας: «Day and Night»
18.00 Το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και γίνεται μέρος της γιορτής, παρουσιάζοντας την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Μεσσήνη με τίτλο “Day and Night”. Οι εικόνες που εκθειάζουν το Αχαϊκό πανόραμα, μας αποκαλύπτουν τα τοπία της Αιγιάλειας αλλά και της ευρύτερη περιοχής, είτε λουσμένα στο φως της μέρας, είτε κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Αίθουσα Φιλαρμονικής Αιγίου
Ώρα 19:30 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ : «Στη Μαγεία των Χριστουγέννων»
Μαγικές μελωδίες από τη «Χορωδία Αιγίου 1933», την Ορχήστρα Φιλαρμονικής Αιγίου» την «Παιδική Χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου» και την «Νεανική Χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου. Συμμετέχει με χορευτικούς ρυθμούς η σχολή χορού Salon de Ballet!

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 20:30 Ο DJ Γιάννης Τζόβολος μας μεταφέρει με live μουσικές, στη μαγεία των Χριστουγέννων με μοναδικά ακούσματα!

Το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.parkoxristougennon.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram).