Μετά την εντυπωσιακή έναρξη του Πάρκου των Χριστουγέννων που πλημμύρισε από χαμόγελα και ζωντάνια, σειρά έχει το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που θα γεμίσει ευχάριστα την κάθε ημέρα το χώρο του Πάρκου και όχι μόνο!

Η εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 18:00 με το Παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού: «Μικροί και μεγάλοι περιπλανώμενοι ήρωες του Καλοκάντζαρου», από το ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης, με πρωταγωνιστή τον Καλοκάντζαρο! Το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού» θα πάρει  ζωή μέσα από ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο αναζητήσεις και μυστήριο… Παράλληλα στο «Σπιτάκι των Εικαστικών Εργαστηρίων» με οδηγό τη θαλπωρή των χρωμάτων και τη μαγεία των ημερών, οι σπουδαστές του τμήματος «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» από τα ΔΙΕΚ Αιγίου, θα δημιουργήσουν  χειροποίητες κατασκευές για τους μικρούς Καλοκαντζαρένιους  φίλους του Πάρκου. Απρόσμενη έκπληξη για όλους θα είναι τα Λαμπερά Χριστουγεννιάτικα χτενίσματα με πολύχρωμες ανταύγειες από τα ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης». Επίσης, για όποιον θέλει να βαφτεί στα χρώματα των Χριστουγέννων θα υπάρχει face painting από το τμήμα «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ του ΔΙΕΚ Αιγίου

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 18:30  οι μικροί φίλοι του Πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στη χώρα του ονείρου με την αφήγηση ενός παραμυθιού από την εκπαιδευτικό Αθηνά Σκανδάμη. Την ίδια μέρα στις 20:00 η Σχολή χορού «Ελεύθερη Έκφραση» της Μαργιάννας  Καρασαββίδου, θα  μεταφέρει το κοινό στον μαγικό κόσμο του χορού, παρουσιάζοντας  χορογραφίες με θέμα «Όλα είναι αγάπη».

Το πρωί της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου στις 11:00 την σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δ’ και Έ τάξεων του δημοτικού σχολείου Ροδοδάφνης παρουσιάζοντας ένα ένα σύντομο δρώμενο από το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «ΔΕΝ». Το απόγευμα στις 18:00, δύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις από τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ Αιγίου θα πραγματοποιηθούν στο «Σπιτάκι των Εικαστικών Εργαστηρίων». Τρισδιάστατα Χριστουγεννιάτικα έλατα από ανακυκλώσιμα υλικά παίρνουν αρχιτεκτονική μορφή και ζωντανεύουν, ενώ όσοι θέλουν να τολμήσουν μπορούν να δοκιμάσουν γιορτινά χτενίσματα με Χριστουγεννιάτικες αστραφτερές πινελιές για μικρές πριγκίπισσες! Στις 19:30 Οι καθηγητές και οι μαθητές του «Πρότυπου Ωδείου Αιγίου», θα ταξιδέψουν  το κοινό στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών με γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στα Χριστούγεννα ανεβαίνουν και οι εορταστικοί ρυθμοί, έτσι, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου η μέρα ξεκινάει με τα «Καλικαντζαρομπερδέματα» στις 11:00 με τη Β’ τάξη του 5ου δημοτικού σχολείου Αιγίου και ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο παραμύθι του Πάρκου «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό». Το πανηγυρικό σκηνικό μεταφέρεται στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στις 18:00 με σειρά δράσεων και πολλές εκπλήξεις από τα ΔΙΕΚ Αιγίου! Έκρηξη χριστουγεννιάτικων γεύσεων σε εορταστικούς ρυθμούς από την Ομάδα «Κουζίνα» με συμμετοχή ομάδας χορευτών του Dancing club. Χριστουγεννιάτικο face painter, όπου με οδηγό τη φαντασία των χρωμάτων και το ταλέντο της δημιουργίας, θα μεταμορφώσει μικρούς και μεγάλους. Εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με αρχιτεκτονική αισθητική και άποψη,θα στολιστεί  και θα  διακοσμηθεί με χειροποίητες κατασκευές της στιγμής. Η δράση επιστρέφει στο Πάρκο των Χριστουγέννων στις 19:00 με τις μικρές και μεγάλες μαζορέτες, από το Acceleration gym και την Κατιάνα Λατάνη, να ξεσηκώνουν με τις χορευτικές τους ικανότητες τους επισκέπτες του Πάρκου, με χαρούμενους Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Λιχουδόσπιτο  γλυκαίνει καθημερινά τους επισκέπτες του Πάρκου.  Αναλυτικά το πρόγραμμα του:

 Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου: «Γευστικά Χριστουγεννιάτικα ταξίδια στο Λιχουδόσπιτο». Η πανδαισία των Χριστουγεννιάτικων αρωμάτων και γεύσεων, συναντά την έμπνευση και την    φαντασία από τα ΔΙΕΚ     Αιγίου/Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», Ομάδα: Αλάτι και Πιπέρι.

 Τρίτη 18 Δεκεμβρίου: Χριστουγεννιάτικα κεράσματα και λιχουδιές!

 Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου: Tα ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Ομάδα: REFRAIN,  ετοιμάζουν μοναδικές Χριστουγεννιάτικες γεύσεις!

 Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου: Γλυκίσματα και λαχταριστά εδέσματα, από το αρτοποιείο «Τηλιγάδης»  περιμένουν να γλυκάνουν μικρούς και μεγάλους!