Με χριστουγεννιάτικους παλμούς χτυπά η ‘καρδιά’ του Αιγίου και χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες συμμετέχουν με χαρά στις εκδηλώσεις του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στο ολόφωτο «Πάρκο των Χριστουγέννων» αλλά και σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης. 

Για το τριήμερο των Χριστουγέννων έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 11:00
Ο Dj Νίκος Μανέτας στην πλατεία Αγίας Λαύρας ζωντανεύει με τη μουσική του, κάτι από το Χριστουγεννιάτικο όνειρο…

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα  12:00 μ.μ.
«Χριστουγεννιάτικα Καλεντίσματα»
Οι  μικροί  μαθητές του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου θα μας γοητεύσουν και θα μας συγκινήσουν με τις μοναδικές τους χορευτικές επιδεξιότητες.
Ώρα  19.30
«WHITE CHRISTMAS MELODIES»
Oι εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Ωδείου Αίγιου μας ταξιδεύουν στην μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από γνωστές ελληνικές και ξένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Ώρα 20:30
Ο DJ Γιάννης  Τζόβολος  μας ταξιδεύει με τις μουσικές επιλογές του στην ανεμελιά των παιδικών μας  χρόνων, που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες όλοι αναζητούμε.

Χριστούγεννα! Κυριακή 25 Δεκεμβρίου

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 12:00
«Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, που λένε …πάντα την αλήθεια»
Χριστουγεννιάτικα παραμύθια πασπαλισμένα με μπόλικη μουσική, τραγούδια, κάλαντα και….. κέφι από τη μουσικοθεατρική ομάδα Μυθωδία dell’ arte!
Ώρα 18:00
Χ – saltibagos !
Ζογκλέρ και Ξυλοπόδαροι σε μια γιορτή ακροβατικών μας παρασύρουν σε εναλλακτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους!
Ώρα 20:00
“Bluzirel” – Live!
Μελωδικά Χριστούγεννα με jazz, rock και blues ηχοχρώματα! ΄Ασπα Παπαδημητρίου: πιάνο/κρουστά – Νίκος Παρασκευόπουλος: Ακουστική κιθάρα/ γιουκαλίλι/φυσαρμόνικα/τραγούδι – Τέλης Καλέρης: Ηλεκτρική κιθάρα – Έλενα Παπαδημητρίου: τραγούδι.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Στο Λιχουδόσπιτο οι ευωδιαστές λιχουδιές του ζαχαροπλαστείου «ΣΤΕΦΑΣ» ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
Ωρα  11:00
«Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα»
Ο ζωγράφος Νίκος Τσιρώνης διδάσκει στα παιδιά τα μυστικά της ζωγραφικής και δημιουργεί μαζί τους Χριστουγεννιάτικες εικόνες.
Ωρα 18:00
Το απόγευμα στο στολισμένο Πάρκο, προσφέρεται «ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΜΑΡΜΙΤΑ» από το  1ο Σύστημα Ναυτοπρόσκοπων. Πρόκειται για μια αναβίωση του παλιού προσκοπικού θεσμού των Χριστουγέννων, της δεκαετίας 1960-1970. Οι μικροί πρόσκοποι κερνούν τσάι με κουλουράκια τα παιδιά και κονιάκ ή λικέρ τους μεγάλους. Παράλληλα διασκεδάζουν τους μικρούς μας φίλους με χαρούμενα παιχνίδια και τραγούδια.
Ώρα 19:00
«Νεφελοβάτες» live
Ήχοι με έντεχνη και ροκ μουσική για τους φίλους του Πάρκου! Πάνος Πιεράτος: Φωνή-κιθάρα, Δημήτρης Κουνινιώτης: κιθάρα, Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος: Ηλεκτρικό μπάσο, Τάκης Κουνινιώτης: ντραμς.

Υπενθυμίζεται πως καθημερινά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου (πλην ανήμερα των Χριστουγέννων) 6.00 με 9.00 το απόγευμα, θα λειτουργεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου η έκθεση φωτογραφίας «Day and Night» του Ανδρέα Μεσσήνη.

Το Πάρκο θα λειτουργεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή για όλες τις δραστηριότητες. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.parkoxristougennon.gr και καθημερινή ενημέρωση με πληροφορίες και εικόνες, παρέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram).