Με μια πολύ όμορφη γιορτή, κόντρα στο τσουχτερό χειμωνιάτικο κρύο και μια πόλη με πλούσιο και καλαίσθητο στολισμό, φωτίστηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Διακοπτό, με τη συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας, της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού και της ΔΗΚΕΠΑ και παρουσία πολλών φίλων.

Μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού παρουσίασαν τρυφερά και χαρούμενα ποιήματα και ευχές, ενώ η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας και η νεοσύστατη Χορωδία Ενηλίκων (τμήμα Διακοπτού) τραγούδησαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλο τον κόσμο. Εξαιρετική και η παρουσία μαθητών του Γυμνασίου Διακοπτού, που συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους Λεωνίδα Θεολόγου, απέδωσαν γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ο Άγιος Βασίλης, που μοίρασε σοκολάτες και καραμέλες στα παιδιά, βράβευσε τρείς μαθήτριες που απέσπασαν βραβεία σε διαγωνισμούς και υποσχέθηκε στους μικρούς του φίλους να είναι και του χρόνου κοντά τους.

Παράλληλα, τις ευχές τους έστειλαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Γερβάσιος Ιωακειμίδης,  οι Διευθυντές των σχολείων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Λυκείου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Διακοπτού και οι Τοπικοί Σύλλογοι: “Καλός Σαμαρείτης”, Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Νέα Πνοή”, Αθλητικός Όμιλος Διακοπτού, Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος “Φιλοξένια”, Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερνίτσας, Ανεξάντλητοι Ποδηλάτες Διακοπτού και Εθελοντική Ομάδα Διακοπτού. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικά ακούσματα από τη live εμφάνιση του dj Γιάννη Τζόβολου και πλούσια κεράσματα.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φάνης Σταυρόπουλος και Βασίλης Γ. Χριστόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ.κ. Μαρία Παπαγεωργίου (που είχε αναλάβει και την όλη διοργάνωση αλλά και παρουσίαση), Μίνα Μπουρούσα, Κατερίνα Νομικού-Σπανού και Σούλα Τασινού και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.parkoxristougennon.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram).