Ολοένα αυξανόμενη είναι η επισκεψιμότητα του Πάρκου των Χριστουγέννων στο Αίγιο, με εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε όλη την οικογένεια και πάντοτε με δωρεάν είσοδο. Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για πέμπτη συνεχή χρονιά, προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία σε ντόπιους και επισκέπτες τις ημέρες των Χριστουγέννων και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, με καθημερινές εκπλήξεις, μουσική, χορό, δρώμενα, κεράσματα για όλους κ.α., τόσο στον χώρο του Πάρκου, όσο και στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από τη Δευτέρα 19 έως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα  9:00-11:00
Το μαγικό ραβδάκι του face painting  της Μαίρης Καβούνη στην πλατεία, μεταμορφώνει τα παιδιά σε χαριτωμένα ξωτικά.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων   
Ώρα 11:00
«Ποιός δεν θα ήθελε να χορέψει με τα αστέρια;»
Στο Πάρκο των Χριστουγέννων, τα Λαμπερά Αστεράκια του βρεφονηπιακού σταθμού Αιγίου Baby House, θα σας παρασύρουν σε ένα μουσικοχορευτικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο όνειρο, στη χαρά, στην ελπίδα!
Ώρα 18:00
«Hit the road jack – Musical»
Η σχολή χορού «Danza con Fuerza» με έξι χορευτές, παρουσιάζει μια  χαρούμενη χορογραφία Μusical που συνδυάζει κίνηση, χορό και έκφραση.

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα: 19:30
Χριστουγεννιάτικη φαντασία – Angels sing for Christmas
Μελωδικές εικόνες συναντούν τη νεανική φαντασία και την πλέκουν με τη διαχρονικότητα των πιο γνωστών μύθων της μουσικής, δημιουργώντας μια παραμυθένια μουσική ατμόσφαιρα στο Αρχοντικό. Ζεσταίνουν τις καρδιές μας με γνωστές μελωδίες από τραγούδια των: Luis Armstrong, John Lennon, Elvis Presley, Eartha Kitt, Frank Sinatra, Bing Crosby κ.α. Με το φωνητικό σύνολο της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας. Στο πιάνο η Βασιλική Νάσση.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00
 «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ»
Τα νήπια του Βρεφικού-Παιδικού Σταθμού Αιγίου «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» ,ο Μολυβένιος Στρατιώτης και η Όμορφη Μπαλαρίνα του, περιμένουν τα παιδιά,  μικρά και μεγάλα, να γίνουν όλοι μαζί μια γιορτινή παρέα. Να αυτοσχεδιάσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης, σε μια μουσικοκινητική – χοροθεατρική παράσταση, μαζί με τις νηπιαγωγούς και τις μουσικοπαιδαγωγούς του σχολείου.
Ώρα 12:00
«Κάλαντα από όλη την Ελλάδα»
Οι μαθητές της  Χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, θα μας ταξιδέψουν νοερά στις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, τραγουδώντας κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
Ώρα 17.30
Τα παιδιά της Χορωδίας του 3ου Γυμνασίου Αιγίου, μέσα από γλυκές μελωδίες και στίχους από τα παραδοσιακά κάλαντα, θα μας μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας από τη Γέννηση του Χριστού, γεμίζοντάς μας παινέματα, φιλέματα και ευχές!

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 16:00-18:00
Το μαγικό ραβδάκι του face painting της Μαίρης Καβούνη στην πλατεία της Αγίας Λαύρας, μεταμορφώνει τα παιδιά σε χαριτωμένα ξωτικά!

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα 19:00
Παιδική Παράσταση: «Το πνεύμα των Χριστουγέννων»
Η Θεατρική ομάδα «Μονόλογοι» παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Charles Dickens «Το πνεύμα των Χριστουγέννων». Ο Σκρουτζ είναι ένας τσιγκούνης και γκρινιάρης γέροντας που ζει μόνος του. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πως θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Τρία πνεύματα, του Παρελθόντος, του Παρόντος, και του Μέλλοντος, αναλαμβάνουν με τον δικό τους τρόπο να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει πως τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 10:30
 «Θεατροπαιχνιδίσματα με Φαντασία»
Tα αστεράκια της «ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ», του κέντρου προσχολικής αγωγής – Νηπιαγωγείου Αιγίου, με θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια, καλούν όλα τα παιδιά σε ένα χαρούμενο παιχνίδι, γεμάτο φαντασία!

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 19:00
«Η Μαγεία των Χριστουγέννων»
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής TEODORA VASILEVA  του Γυμναστηρίου Ladies,  παρουσιάζει στο κοινό της Πλατείας Αγίας Λαύρας,  χορογραφίες ρυθμικής γυμναστικής που θα συναρπάσουν.
Ώρα 19:30
Dancing Club, «Όλοι οι καλοί… χορεύουν»!
H Λέσχη χορού Dancing Club, εύχεται χαρούμενες γιορτές στο κοινό, πως αλλιώς… χορεύοντας! Παρουσιάζει μια μικρή υπαίθρια παράσταση χορευτικών τμημάτων, παιδιών και ενηλίκων, στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και σας προσκαλεί όλους να χορέψετε μαζί τους.

Υπενθυμίζεται πως καθημερινά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου (πλην ανήμερα των Χριστουγέννων) 6.00 με 9.00 το απόγευμα, θα λειτουργεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου η έκθεση φωτογραφίας «Day and Night» του Ανδρέα Μεσσήνη.

Το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.parkoxristougennon.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram).