Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου, το Διακοπτό στολισμένο πανέμορφα, φωτεινό και χαρούμενο άρχισε να υποδέχεται το πολυπληθές κοινό που τίμησε με την παρουσία του την τοπική Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τον καθιερωμένο φωτισμό του δέντρου στην αγορά.

Στη γιορτή συμμετείχαν  οι Σύλλογοι του Διακοπτού, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο με ολιγόλεπτα σκετς και τραγούδια, όπως και το Γυμνάσιο – Λύκειο Διακοπτού, που είχαν οργανώσει εορταστικά μπαζάρ με κέφι και φαντασία. Στη γιορτή συμμετείχε και η «Νέα Πνοή» με εορταστικό μπαζάρ από καλαίσθητες δημιουργίες από τα μέλη του Συλλόγου.

Τη γιορτή έντυσε μουσικά  η Δημοτική Παιδική –Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας και η Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, με Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μοναδικές στιγμές διασκέδασης και γέλιου χάρισε σε όλους ο σκανδαλιάρης ζογκλέρ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και ευχήθηκαν στους παριστάμενους, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Διακοπτού Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Διακοπτού Θανάσης Φερετόπουλος, η Αντιδήμαρχος Έργων Βασιλική Ψυχράμη, η Μαρία Παπαγεωργίου εκ μέρους της ΔΗΚΕΠΑ και η Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Μαίρη Χρονοπούλου. Ευχήθηκαν επίσης  η Πρόεδρος της «Νέας Πνοής» Μαρία Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος της «Θεατρικής Ομάδας» Γιώργος Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού» Γιάννης Καραπαναγιώτης. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Διακοπτού, τα μέλη Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ Κατερίνα Νομικού –Σπανού, Μίνα Μπουρούσα και Σούλα Τασινού, η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Κική Βασιλάγκου,  ο διευθυντής του Δημοτικού Τάκης Σταμόπουλος, η διευθύντρια του Γυμνασίου Μαίρη Αλεξοπούλου, ο Κωνσταντίνος Μπρούμας, μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και ο Σωκράτης Μαυρίδης, υπεύθυνος Εθιμοτυπίας και Πρωτοκόλλου του Εμπορικού Συλλόγου.  

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Τσέκενη και την Ελένη Χριστοπούλου – Καψάλη  για την κατασκευή αντιγράφου της μηχανής του Οδοντωτού που μετέφερε στη γιορτή τον Άγιο Βασίλη (Μιχάλη Κόσσυφα) πάνω στο θρόνο του και έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς του φίλους καθώς και τον Δημήτρη Κοσμόγιαννη για τις φωτογραφίες της εκδήλωσης. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο τοπικό σούπερ μάρκετ και σε όλους τους φούρνους, τα ζαχαροπλαστεία και το καφεκοπτείο του Διακοπτού που προσέφεραν υπέροχα γλυκίσματα για τους παρευρισκόμενους, καθώς και την Π.Ε.Σ. για την προσφορά σταφίδας σε εορταστική συσκευασία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης :  ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Αντιδημαρχία Δ.Ε. Διακοπτού, Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού.