Το Πάρκο θα είναι ανοιχτό από τις 12 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 5 Ιανουαρίου 2020, Ωράριο λειτουργίας 10:00-22:00

Όλη η Αιγιάλεια μια γιορτή!
Ανάβουμε το δέντρο σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αιγιαλείας και υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα! Γλυκίσματα, όμορφες εκπλήξεις και ευχές, περιμένουν μικρούς και μεγάλους!

Σάββατο 07/12
18:00 Η Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων, υποδέχεται τα Χριστούγεννα στην πλατεία “Χρήστος Αρφάνης”!
18:30 Η Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, στήνει τη δική της γιορτή στην αγορά του Διακοπτού!
18:30 Η Τοπική Κοινότητα Ροδοδάφνης μπαίνει στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα και η γιορτή ξεκινά!

Σάββατο 14/12
18:00 Η Τοπική Κοινότητα Αιγείρας φοράει τα γιορτινά της και περιμένει μικρούς και μεγάλους (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).
18:30 Η Τοπική Κοινότητα Καμαρών φωτίζεται γιορτινά, σε συνδιοργάνωση με τον Προοδευτικό Σύλλογο Καμαρών “Ο Απόλλων”, Α.Σ. Αχιλλέα Καμαρών και το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών “Αρχαίες Ρύπες” !

Κυριακή 22/12
18:00 Η Τοπική Κοινότητα Ακράτας γιορτάζει τα Χριστούγεννα σε ένα λαμπρό σκηνικό στην πλατεία Ακράτας με διασκέδαση και π ολλές εκπλήξεις! Σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Αιγιαλείας (Ν.Π.Δ.Δ.)

Πρόγραμμα Πάρκου

Πέμπτη 12/12
Το ταξίδι ξεκινά…Τα παραμύθια ζωντανεύουν και μας περιμένουν!
17:30 Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων!
18:00 (Πλατεία Αγίας Λαύρας) : Η Φιλαρμονική Αιγίου “Ευτέρπη”, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας “Ιωάννης Κοκονέτσης”, η Φιλαρμονική του
μουσικοχορευτικού συλλόγου “Φιλαρμονική Ακράτας” και η Δημοτική “Φιλαρμονική Δερβενίου”, ανηφορίζουν προς το Πάρκο των Χριστουγέννων.
19:00 Ξεκινάμε το ταξίδι μας με έναν εναέριο χορό, και καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι, το πάρκο μας υποδέχεται…
■ Εναέριο σόου από την Αθηνά Δεληγεωργοπούλου.
■ Το Πρότυπο Ωδείο Αιγίου μας παρουσιάζει τους ήρωες του πάρκου μας, καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Αργυροπούλου , επιμέλεια κίνησης:
Μαργιάννα Καρασαββίδου , φωνητική προετοιμασία: Χρύσα Πανταζοπούλου , επιμέλεια παραστάσεων: Γιαννοπούλου Γεωργία, Καραμανόγλου Υρώ .
“Πινόκιο”, θεατρική παράσταση από τη Θ.Ε.Α. Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σεφέρη, επιμέλεια κίνησης: Εύα Παπαγιαννακοπούλου .
■ Η σχολή μπαλέτου Illusion-Χαρά Βάκρινου θα παρουσιάσει τη χορευτική παράσταση “Ανακύκλωση Παραμυθιών” .
Ο Βασίλης Σκανδάμης, η Κατερίνα Καλογεροπούλου και ο Βασίλης Χωροζάκης παρουσιάζουν ένα μοντέρνο-νεανικό πρόγραμμα, αλλά και το τραγούδι του ΛΑΜΠΟΙΚΟΥ.

Παρασκευη 13/12
12:00 Τα παιδιά της Παραμυθούπολης θα ψάξουν τους θησαυρούς των παραμυθιών μέσα στο Πάρκο.
17:30 Πλατεία Αγία Λαύρας “Η φωτεινή πλοήγηση στους στολισμένους δρόμους της πόλης ξεκινά”. Το παιχνίδι ζωντανεύει, οι χριστουγεννιάτικες
βιτρίνες έχουν τις απαντήσεις των γρίφων.
ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης”, Τμήμα “Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής” .
“Έκρηξη χριστουγεννιάτικων γεύσεων”, ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης”
, Ομάδα “Long Beach”, Ομάδα “Αλάτι και Πιπέρι”, Ομάδα “Refrain” .
19:00 Πλατεία Αγία Λαύρας, μαζί μας η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πάτρας … η βραδιά θα συνοδευτεί από εκλεκτούς οίνους του οινοποιείου CAVINO.
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Οργανισμού της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ», δραστηριοποιούμενη ήδη από το 2010, έχει
πραγματοποιήσει 65 συναυλίες στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Tη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Οργανισμού διευθύνει από εντάξεως της, ο Αρχιμουσικός, Γιώργος Μπουρδόπουλος. Ερμηνεύουν: Άννα Χουλιαροπούλου, Νάντια Ζέρβα, Γιάννης Ντακόλιας, Βαγγέλης Καλλαράς, σπουδαστές της Σχολής Σύγχρονου τραγουδιού, του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ τάξης: Χρύσας Πανταζοπούλου.
Σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας .
20:00 Οι μαζορέτες της Κατιάνας Λατάνη από το Acceleration Gym θα βρίσκονται στο πάρκο σε εορταστικό κλίμα, με τη ζωντάνια τους και τις
χορευτικές δημιουργίες τους σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Σάββατο 14/12
12:00 “Once Upon a Dream” Η σχολή χορού “Danza Con Fuerza” αυτά τα Χριστούγεννα μας ταξιδεύει με μουσικές από κινηματογραφικά παραμύθια… Μικροί και μεγάλοι χορεύουν σε ρυθμούς Waltz, Rumba, Rock & Roll, Musical, Paso Doble και Chachacha.
16:00 Ζογκλερικά, μαγικά, ποδήλατο σε μία ρόδα, σχοινοβασία από τον Captain Fredy .
16:30 Η Κοκκινοσκουφίτσα μπλέκεται σε περιπέτειες με τον κακό λύκο… Θα καταφέρει άραγε να τον ξεγελάσει;
17:00 Στο εργαστήρι των ξωτικών το μαγικό μηχάνημα CNC θα σχεδιάζει και θα κόβει το ενθύμιο του πάρκου μας. Χορηγεία αρτοποιείων Καρακάση. Κατασκευή και χειρισμός: Παναγιώτης Καρακάσης.
17:30 Διαγωνισμός τραγουδιού για παιδιά 3-7 ετών.
19:00 Χριστουγεννιάτικη χορευτική εκδήλωση, από τη σχολή χορού Allegria.

Κυριακή 15/12
11:00 “Angels Sing for Christmas” , με ατμοσφαιρικές μελωδίες το φωνητικό σύνολο της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας μας γεμίζει προσδοκίες. Πιάνο: Βασιλική Νάσση.
12:00 Η Ωραία Κοιμωμένη, η Πεντάμορφη και η Σταχτοπούτα καλωσορίζουν τον Άϊ Βασίλη στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Χορογραφίες/Ρυθμική γυμναστική: Teodora Vasileva -Nexus Gym.
17:00 Η ομάδα Λαμποίκος μας παρουσιάζει τον ήρωα της ανακύκλωσης, όπου συναντά τον οικολόγο καλικάντζαρο Κάλι Καλ μέσα σε μία χαρούμενη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Από την Αναστασία Ευσταθίου και την Αθηνά Σκανδάμη.
18:00 “THE UGLY DUCLING”, οι μαθητές παίζουν και τραγουδούν σε ένα τρυφερό και συγκινητικό παραμύθι με διαχρονικά μηνύματα για τη διαφορετικότητα, το bullying και τον κοινωνικό ρατσισμό. Από το Κέντρο ξένων γλωσσών Κόνι Ηλιακοπούλου.
Μην ξεχάσετε την προβολή της ταινίας «Μαλλιά Κουβάρια» στις 16:30 στον «Απόλλωνα», με δώρα και εκπλήξεις!

Δευτέρα 16/12
11:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σ χολείου Αιγίου , με την εκπαιδευτικό-μουσικό Ζουμπουλιά Σπυροπούλου.
16:30 Εργαστήρι των Ξωτικών, “Η μαγεία της μουσικής δημιουργίας” . Με οδηγό την φαντασία, τα ανακυκλώσιμα υλικά παίρνουν ζωή και μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” .
17:00 “Η λαμπερή κατασκευή χριστουγεννιάτικων αντικειμένων μέσα από τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D”. Μικροί και μεγάλοι εμπνευστές της φαντασίας θα οδηγηθούν σε ένα μαγικό ταξίδι χρωμάτων δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα 3D αντικείμενα. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Εσωτερική ς Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης” , Τμήμα “Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής” .

Τρίτη 17/12
11:00
Από τους μαθητές Α’ και Β’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου , θα παρουσιαστεί μία μικρή διασκευή από το έργο “Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες”. Το έργο θα πλαισιωθεί με τραγούδια
από τη χορωδία του σχολείου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής Έφης Γιαννακοπούλου . Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αυγέρου Αθανασία , Συγγούνη Νικολίτσα .
16:00 “Ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ και το μαγικό ταξίδι ξεκινά” .
ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης”, Τμήμα “Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής” .
17:00
Μαγεμένοι ήρωες των παραμυθιών
μεταμορφώνονται με λάμψεις από
χρυσοασημόσκονη.
ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα ”Τεχνικός αισθητικής τέχνης και
μακιγιάζ”.
18:00
“Πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα ταξίδια
στον κόσμο της ανακύκλωσης, των χρωμάτων και
της φαντασίας” .
ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” .

Τετάρτη 18/12
10:30 Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια
από τις Χορωδίες του 1ου και του 7ου Δημ. Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Μουσικής κας Έφης Γιαννακοπούλου. Μουσικοκινητικό δρώμενο από τους μαθητές της Α΄ Τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Θεατρικής Αγωγής κας Αντιγόνης Δημακοπούλου .
“Το αστέρι της Εσθήρ” , θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Δ΄ Τάξης του 7ου Δημ. Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Θεατρικής Αγωγής κας Ιωάννας Στεφανάτου.
“Από πεταμένα σκουπιδάκια, γίνονται όμορφα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια” . Εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά από τους μαθητές της Α΄
Τάξης του 1ου και 7ου Δημ. Σχολείου Αιγίου
υπό την καθοδήγηση των δασκάλων κας Νικολακοπούλου Φωτεινής και κας Γκοτσοπούλου Δέσποινας.
12:00 “Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο” . Χαρούμενα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλο τον κόσμο, τραγουδισμένα μοναδικά από τις γλυκές φωνούλες των παιδιών του Baby House.
16:00 Στο εργαστήρι των ξωτικών δημιουργούμε χειροποίητες κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” .
17:00 “Μικροί Επιστήμονες εν δράσει”. Έχοντας ως πρώτη ύλη το τοπικό μας ελαιόλαδο, οι μικροί επιστήμονες θα μυηθούν στον κόσμο της κοσμετολογίας, κατασκευάζοντας χειροποίητα σαπουνάκια. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Βοηθός Φαρμακείου” .
17:30 Χριστουγεννιάτικα σχέδια ζωντανεύουν με χρωματιστή διάθεση και λάμψη από glitter. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Τεχνικός αισθητικής τέχνης και
μακιγιάζ”.

18:00 “Μικροί και μεγάλοι περιπλανώμενοι ήρωες του χριστουγεννιάτικου πάρκου” παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα ”Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης”, Τμήμα “Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής” .

Πέμπτη 19/12
10:30 “Τίποτα δεν πάει χαμένο” 2ο Γυμνάσιο Αιγίου.
12:00 Οι νεράιδες των Χριστουγέννων και οι υπέροχοι μουσικοί του Βρεφικού-παιδικού σταθμού, Νηπιαγωγείου Ουράνιο Τόξο μας μεταφέρουν στην μαγεμένη πολιτεία τους.
16:00 “Γνωρίζοντας τον εντυπωσιακό κόσμο των τρισδιάστατων εκτυπώσεων”. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και
Διακόσμησης”, “Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής”
.
16:30 Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τη ματιά του ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ”.
17:00 Οι μικροί φίλοι κατασκευάζουν εμπνευσμένοι από το φυσικό περιβάλλον. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” .
17:30 Κρυμμένος Θησαυρός .
19:00 Πώς είναι να χορεύεις στην καρδιά του χειμώνα; Πώς είναι να χορεύεις στη μέση του δρόμου; Πώς είναι να χορεύεις οπουδήποτε; Ελάτε να το μάθουμε σε μια παραμυθένια χορευτική παρουσίαση από το “Salon de Ballet”.

Παρασκευή 20/12
12:00 “Η ευχή του μικρού Νικόλα” . Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού της
συγγραφέως Αναστασίας Ευσταθίου.
16:00 “Μικροί και μεγάλοι ιχνηλάτες της φαντασίας”.
ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης”, “Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής”.
17:00 Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη γιορτή με τραγουδάκια και ποιήματα απ ό τους μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Γκολφινοπούλου.
18:00 “20 χρόνια μαζί” , Σχολή χορού Ελεύθερη Έκφραση Μαργιάννα Καρασαββίδου .

Σάββατο 21/12
10:30 “Μύρισαν Χριστούγεννα” από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου .

13:00 Χριστούγεννα με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων “Θανάσης Τσιπινάκης”, μια ξεχωριστή συναυλία από την σπουδαία
Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων υπό την διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου. Το πάρκο των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσει με
μελωδίες και ήχους από ορχηστρικά έργα Piovani, Χατζιδάκη, Λάγιου, κ.α.
16:00 “Ακούσατε ακούσατε…” . Χριστουγεννιάτικη παράσταση αφήγησης από τις αφηγήτριες Ελίνα Μενούνου και Μαρία Παναγουλοπούλου.
17:00 Διαγωνισμός τραγουδιού για παιδιά 7-12 ετών.

Κυριακή 22/12
12:00 “Συναγερμός στο εργαστήρι του Άι Βασίλη”
, μία παράσταση από το τμήμα των μουσικών παιχνιδιών Αιγίου και την παιδική Χορωδία Διακοπτού. Προσαρμογή-διδασκαλία: Βασιλική Νάσση.
17:00 “Τίποτα δεν πάει χαμένο…” . Διαδραστική παρουσίαση της δυνατότητας επανάχρησης υλικών από τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αιγίου. Υπεύθυνες προγράμματος: Τσουρούτη
Ευτυχία και Παντελάκη Μαργαρίτα .

18:00 “Οι Καλικάντζαροι στον Μύλο”. Τα μικρά καλικαντζαράκια έρχονται τις μέρες των γιορτών στη Γη για να κάνουν τις σκανταλιές τους . Σ’ έναν μύλο τα καλικαντζαράκια θα προσπαθήσουν να κάνουν τις σκανταλιές τους
στον μυλωνά και στις κόρες του. Θα τα καταφέρουν άραγε; Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων.
Milonga στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Μία γιορτή όπου ο κόσμος συναντιέται για να απολαύσει τη μουσική και το χορό του αργεντίνικου
tango. Διοργάνωση: “Tango Expresiόn-Aigio Tango Argentino” , υπεύθυνος: Τσάκαλος Παναγιώτης. Συμμετέχει το Οινοποιείο Rira .

Δευτέρα 23/12
11:00 Λέμε ΝΑΙ στην επαναχρησιμοποίηση!
Ενημερωνόμαστε για τη θαλάσσια ρύπανση, λέμε όχι στη χρήση πλαστικών και συμμετέχουμε σε
ένα πρωτότυπο εργαστήριο μεταξοτυπίας, τυπώνοντας χριστουγεννιάτικα σχέδια σε χειροποίητες επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες! Ανοιχτό για μικρούς και μεγάλους! Επιστημονική ενημέρωση: Θοδωρής Πανουτσόπουλος (11:00-11:30) Καλλιτεχνικός συντονισμός/υλοποίηση εργαστηρίου: Νάνσυ Χαριτωνίδου (11:30-12:30).
Η Δράση υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “Ο ΑΡΙΩΝ”.
17:00 “Φρίκη και ομορφιά πάντα αγκαλιά, έτσι είναι η ζωή!” Η Πεντάμορφη και το τέρας σας περιμένουν!
20:00 Οι μαζορέτες της Κατιάνας Λατάνη από το acceleration gym θα βρίσκονται στο πάρκο σε εορταστικό κλίμα με την ζωντάνια τους και τις
χορευτικές δημιουργίες τους σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τρίτη 24/12
10:30
Μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας και το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής
Ιωάννη Ζαβούνη θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν κατάλληλα ρομπότ, ώστε οι ίδιοι και οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου
να παίξουν ποδόσφαιρο σε μία ειδική διαμορφωμένη πίστα.
11:30 Ελάτε να μάθουμε τι ζητάει ο λύκος από την Κοκκινοσκουφίτσα και τη γιαγιά της.
12:00 “Η σβούρα των ευχών” . Η σβούρα των ευχών στριφογυρίζει, παντού χαμόγελα χαρίζει! Έλα και εσύ σε αυτόν τον τρελοσβουριστό χορό! Εναέριο σόου με την Αθηνά Δεληγεωργοπούλου.
17:00 Ραπουνζέλ ρίξε τα μαλλιά σου και άνοιξε την αγκαλιά σου. Τα δάκρυα σου έγιναν χαρά και η φυλακή σου δεν υπάρχει πια.
18:00 Μαγικά και άλλα από τον Lino magic.
■ Μαζί μας οι παίκτες της ομάδας του Παναιγιαλείου

Τετάρτη 25/12
Χριστούγεννα στο πάρκο μας ! Ήρωες παραμυθιών θα βρίσκονται ανάμεσά μας να φωτογραφηθούν και να παίξουν μαζί μας! Πολλές, πολλές εκπλήξεις μας περιμένουν! Γευστικά κεράσματα, κέφι, χορός και φανταστικά δώρα σας περιμένουν! Και το απόγευμα…χριστουγεννιάτικη γιάνκα !

Πέμπτη 26/12
12:00
Από ψηλά χαμηλά και ξανά, πάντα μαγικά! Μάγοι και ξυλοπόδαροι σας περιμένουν στο πάρκο μας!
17:00 Να είσαι πίσω πριν τα μεσάνυχτα Σταχτοπούτα. Θα προλάβει άραγε;
17:30 Κρυμμένος Θησαυρός .
18:00 Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων της πόλης μας σερβίρει ζεστό αχνιστό τσάι στην προσκοπική μαρμίτα και προσφέρει γευστικά κουλουράκια σε όλους. Ταυτόχρονα οι μικροί μας φίλοι διασκεδάζουν με διαδραστικά προσκοπικά παιχνίδια και τραγούδια με πολύ κέφι.

Παρασκευή 27/12
11:00
Περίεργα σκαμπανεβάσματα στο πάρκο μας! Μαζί μας ξυλοπόδαροι και ο μάγος Lino magic.
12:00 Χορευτικός όμιλος Αιγίου .
17:00 Το τέρας με την άσχημη όψη κρύβει την πιο λαμπερή καρδιά, γιατί η ομορφιά πάει πάντα χέρι χέρι με την καλοσύνη και την αγάπη.
18:00 Στο εργαστήρι των ξωτικών το μαγικό μηχάνημα CNC θα σχεδιάζει και θα κόβει το ενθύμιο του πάρκου μας. Χορηγεία αρτοποιείων Καρακάση. Κατασκευή και χειρισμός: Παναγιώτης Καρακάσης .

Σάβατο 28/12
12:00 “Μελωδικά Χριστούγεννα με άχνη και κανέλα”.
Γλυκό, γευστικό και μελωδικό καλωσόρισμα από τις κυρίες του ΚΑΠΗ Αιγίου . Πιάνο: Βασιλική Νάσση .
■ Η ομάδα body music του Πατραϊκού ωδείου, θα παρουσιάσει μια διαδραστική, mini street performance μπροστά από το Aρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Εμψυχώτρια: Μαριέφη Βλατάκη.
13:00 “Η Χαμένη Κάλτσα του Άι Βασίλη” . Θεατρικό παιχνίδι-γιορτή από το Θέατρο της Ημέρας και τους εμψυχωτές-θεατροπαιδαγωγούς του. Ο Άι Βασίλης έχασε την κάλτσα του και δεν μπορεί να μοιράσει τα δώρα. Τα παιδιά μέσα από τρελές περιπέτειες φέρνουν τον κόσμο άνω κάτω για να τον βοηθήσουν στην αποστολή του.
17:30 Διαγωνισμός τραγουδιού για παιδιά 12-16 ετών.
Μην ξεχάσετε την προβολή της ταινίας “Ο Γιος του Άι Βασίλη” στις 16:30 στον “Απόλλωνα”, με δώρα και εκπλήξεις!
20:00 Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, “Το κουβάρι του Χρόνου” .
Η Μάγκυ Μοντζολή θα μας συντροφεύσει σε μια βραδιά για τον χρόνο που πέρασε… για τον χρόνο που θα έρθει… με ποίηση, λογοτεχνία, μουσική και
εκπλήξεις. Μια εκδήλωση που θα συγκινήσει το ενήλικο κοινό. Στο πιάνο η Βασιλική Νάσση .
Ώρα προσέλευσης 19:30, ώρα έναρξης αυστηρά
στις 20:00!

Κυριακή 29/12
11:00
Κόλπα ταχυδακτυλουργικά και άλλα πολλά μαγικά!
12:00 Angels sing for Christmas. Το φωνητικό σύνολο της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας γλιστράει με το μελωδικό του
έλκηθρο στις χιονισμένες πλαγιές όλης της Γης για να καλωσορίσει τη νέα χρονιά. Πιάνο: Βασιλική Νάσση .
■ Η ομάδα body music του Πατραϊκού ωδείου, θα παρουσιάσει μια διαδραστική, mini street performance, μπροστά από τον Πεζόδρομο Ανδρέου Λόντου. Διδασκαλία: Μαριέφη και Δανάη Βλατάκη .
17:00 Πλατεία Αγίας Λαύρας , η μπάντα του ιστορικού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου “Φιλαρμονική Ακράτας” θα παρουσιάσει, ένα πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και γνωστά ορχηστρικά κομμάτια και τραγούδια από τον ευρύτερο χώρο της κλασσικής, κινηματογραφικής αλλά και νεότερης μουσικής σκηνής. Την μπάντα διευθύνει από το 2007 ο Αρχιμουσικός Ασημακόπουλος Χρήστος .
17:00 “Το ταξίδι του Άι Βασίλη” . Μία θεατρική χριστουγεννιάτικη έκπληξη με πολλά ζαχαρωτά και δώρα.
18:00 Η μάγισσα καταριέται την πριγκίπισσα. Η αγάπη άραγε μπορεί να λύσει τα φριχτά μάγια και να ξυπνήσει την Ωραία Κοιμωμένη;

Δευτέρα 30/12
11:00
Κόλπα μαγικά με πολλά ταχυδακτυλουργικά. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.
17:00 Η Χιονάτη βρίσκεται στο πάρκο και κάτι κακό θα της συμβεί. Οι 7 νάνοι σίγουρα θα σας χρειαστούν.
18:00 Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου . Επώνυμοι φίλοι της συγγραφέως Αναστασίας Ευσταθίου θα διαβάσουν αποσπάσματα παραμυθιών, δασκάλες θα γίνουν ηρωίδες των βιβλίων με τη βοήθεια των μαθητών του Νηπιαγωγείου Αβύθου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο πιάνο η Μαρία Γερολύμου .
19:00 H βραβευμένη μεικτή Παιδική-Νεανική Χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου και οι μικροί σολίστες της, παρουσιάζουν πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Διεύθυνση χορωδίας: Δανάη Βλατάκη Πιάνο: Εύα Βλαχάκου

Τρίτη 31/12
11:00
Αφίξεις στο πάρκο μας κατευθείαν από το εργαστήρι του Άι Βασίλη! Μαγικά και άλλα πολλά!
17:00 Η Κοκκινοσκουφίτσα και η γιαγιά της κινδυνεύουν! Χρειάζονται τη βοήθειά σας!

Τετάρτη 01/01
13:00 Ο Άι Βασίλης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και περιμένουν με δώρα και εκπλήξεις τα παιδιά!
■ Η πίτα του πάρκου είναι προσφορά του Αρίστου Τηλιγάδη.
■ Το φλουρί της πίτας είναι προσφορά του Χρυσοχοείου ΚΛΩΝΗΣ .
17:00
Ελάτε να βοηθήσετε τη Ραπουνζέλ να καταλάβει το μυστικό που κρύβει… η “μαμά” της.

Πέμπτη 02/01
Γιορτινές μεταμορφώσεις, γευστικές απολαύσεις και ατελείωτα παιχνίδια στο πάρκο μας.
17:30 Κρυμμένος Θησαυρός .

Παρασκευή 03/01
17:00 “Μπιμπιντι Μπομπιντι Μπου” . Τραγουδάει η νεραιδονονά και όλα αλλάζουν! Οι ήρωες του πάρκου μας θα βρίσκονται όλη μέρα ανάμεσά μας και θα μας περιμένουν να παίξουμε και να φωτογραφηθούμε μαζί τους.

Σάββατο 04/01
11:00
Η Ομάδα Εθελοντών Αιγίου “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” φέτος ταξιδεύει στα δημοτικά σχολεία της Αιγιαλείας και κάνει μία στάση στο Πάρκο των
Χριστουγέννων για να γνωριστεί , να συνεργαστεί και να επικοινωνήσει με ακόμα περισσότερους μικρούς φίλους.
12:00 Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος μας αφηγείται μια ανέκδοτη χριστουγεννιάτικη ιστορία του, στην οποία ο Άϊ Βασίλης αναζητά το παιδί που του έστειλε γράμμα στο οποίο δεν είχε γράψει ούτε μια λέξη! Ποιο να είναι αυτό το παιδί; Τι να ζητάει για δώρο με τη λευκή σελίδα; Με το συγγραφέα συμπράττουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών.
16:00 “Το Βρέφος και το Αστέρι” . Μαζί μας η νικήτρια του περσινού διαγωνισμού συγγραφής παραμυθιού, Εβελίνα Ροδοπούλου ! Το διακριθέν
παραμύθι θα παρουσιάσουν η Βαρβάρα Σεφέρη και η Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου ! Μαζί μας ο συγγραφέας
Βαγγέλης Ηλιόπουλος .
17:00 Λέμε ΝΑΙ στην επαναχρησιμοποίηση! Ενημερωνόμαστε για τη θαλάσσια ρύπανση, λέμε όχι στη χρήση πλαστικών και συμμετέχουμε σε ένα
πρωτότυπο εργαστήριο μεταξοτυπίας , τυπώνοντας χριστουγεννιάτικα σχέδια σε χειροποίητες επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες! Ανοιχτό
για μικρούς και μεγάλους! Επιστημονική ενημέρωση: Θοδωρής Πανουτσόπουλος (17:00-17:30) Καλλιτεχνικός συντονισμός/υλοποίηση εργαστηρίου: Νάνσυ Χαριτωνίδου (17:30-18:30).
Η Δράση υλοποιείται από τον Σύνδεσμο
Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του
Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “Ο ΑΡΙΩΝ”.
18:00 Διαγωνισμός τραγουδιού ετών 16-116 ετών.

Μην ξεχάσετε την προβολή της ταινίας “Ο
Μικρός Πρίγκηπας” στις 16:30 στον “Απόλλωνα”,
με δώρα και εκπλήξεις!

Κυριακή 05/01
12:00
Στο εργαστήρι των ξωτικών το μαγικό μηχάνημα CNC θα σχεδιάζει και θα κόβει το ενθύμιο του πάρκου μας.
17:00 Το πάρκο κλείνει τις πόρτες του και ο Λαμποίκος σας περιμένει να παίξετε μαζί του παιχνίδια ανακύκλωσης , πάντα με τη βοήθεια της Αθηνάς Σκανδάμη . Οι αγαπημένοι μας ήρωες επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Ελάτε να τους αποχαιρετήσουμε σε μια γιορτή γεμάτη τραγούδια και χορό.