Έχει ήδη ξεκινήσει, η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει τις πύλες του το Πάρκο των Χριστουγέννων στην καρδιά του Αιγίου! Για 8η χρονιά το πάρκο των Υψηλών Αλωνίων μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο τόπο από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και μέχρι την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Φέτος το πνεύμα των Χριστουγέννων ενώνεται μαζί με το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, με τη στροφή στην κυκλική οικονομία και έτσι η αγάπη για τον συνάνθρωπο γίνεται αγάπη και για τον φυσικό περιβάλλον. Με τίτλο «Ταξίδι στη Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο» και με πάρα πολλούς ήρωες των παραμυθιών να επιστρατεύονται για να δείξουν πως τίποτα δε χάνεται, με ένα πρόγραμμα  γεμάτο με ποικίλες δράσεις, το Πάρκο ανοίγει για το κοινό την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 19:00.

Λίγη ώρα πριν το άνοιγμα του Πάρκου προηγείται ένα μαγικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και βέβαια η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη βόλτα των Φιλαρμονικών της Αιγιάλειας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέχρι το Πάρκο!

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της έναρξης:

17:30: Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων!

18:00: (Πλατεία Αγίας Λαύρας) : Η Φιλαρμονική Αιγίου “Ευτέρπη”, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας “Ιωάννης Κοκονέτσης”, η Φιλαρμονική του μουσικοχορευτικού συλλόγου “Φιλαρμονική Ακράτας” και η Δημοτική “Φιλαρμονική Δερβενίου”, ανηφορίζουν προς το Πάρκο των Χριστουγέννων.

19:00: Ξεκινάμε το ταξίδι μας με έναν εναέριο χορό, και καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι, το πάρκο μας υποδέχεται…

■ Εναέριο σόου από την Αθηνά Δεληγεωργοπούλου.

■ Το Πρότυπο Ωδείο Αιγίου μας παρουσιάζει τους ήρωες του πάρκου μας, καλλιτεχνική επιμέλεια:Αγγελική Αργυροπούλου , επιμέλεια κίνησης: Μαργιάννα Καρασαββίδου , φωνητική προετοιμασία: Χρύσα Πανταζοπούλου, επιμέλεια παραστάσεων: Γιαννοπούλου Γεωργία, Καραμανόγλου Υρώ .

■ “Πινόκιο”, θεατρική παράσταση από τη Θ.Ε.Α.

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σ εφέρη, επιμέλεια κίνησης:

Εύα Παπαγιαννακοπούλου .

■ Η σχολή μπαλέτου Illusion-Χαρά Βάκρινου θα παρουσιάσει τη χορευτική παράσταση “Ανακύκλωση Παραμυθιών” .

■ Ο Βασίλης Σκανδάμης, η Κατερίνα Καλογεροπούλου και ο Βασίλης Χωροζάκης παρουσιάζουν ένα μοντέρνο-νεανικό πρόγραμμα, αλλά και το τραγούδι του ΛΑΜΠΟΙΚΟΥ.

Όλη η Αιγιάλεια μια γιορτή! Εκτός από το Πάρκο των Χριστουγέννων, οι δημοτικές ενότητες του Δήμου Αιγιαλείας υποδέχονται τα Χριστούγεννα ανάβοντας το δέντρο τους με όμορφες εκπλήξεις και ευχές για όλους

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων (Σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ.)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου:

18:00: Η Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων, υποδέχεται τα Χριστούγεννα στην πλατεία “Χρήστος Αρφάνης”!

18:30: Η Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού , στήνει τη δική της γιορτή στην αγορά του Διακοπτού!

18:30: Η Τοπική Κοινότητα Ροδοδάφνης μπαίνει στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα και η γιορτή ξεκινά!

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου:

18:00: Η Τοπική Κοινότητα Αιγείρας φοράει τα γιορτινά της και περιμένει μικρούς και μεγάλους (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

18:30: Η Τοπική Κοινότητα Καμαρών φωτίζεται γιορτινά, σε συνδιοργάνωση με τον Προοδευτικό Σύλλογο Καμαρών “Ο Απόλλων”, Α.Σ. Αχιλλέα Καμαρών και το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών “Αρχαίες Ρύπες”!

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

18:00: Η Τοπική Κοινότητα Ακράτας γιορτάζει τα Χριστούγεννα σε ένα λαμπρό σκηνικό στην πλατεία Ακράτας με διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις!