Το Πάρκο των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει με ξέφρενους ρυθμούς, χιλιάδες επισκέπτες και καθημερινές εκδηλώσεις μικρούς και μεγάλους, πάντοτε με ελεύθερη είσοδος για όλους!

Ένα γεμάτο πρόγραμμα δράσεων στη «Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο» την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, όχι μόνο στο Πάρκο αλλά και στην Πλατεία Αγίας Λαύρας!

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00 Από τους μαθητές Α’ και Β’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου , θα παρουσιαστεί μία μικρή διασκευή από το έργο “Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες”. Το έργο θα πλαισιωθεί με τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής Έφης Γιαννακοπούλου.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αυγέρου Αθανασία , Συγγούνη Νικολίτσα.

16:30 ΣΠΙΤΑΚΙ FACE PAINTING: Μαγεμένοι ήρωες των παραμυθιών μεταμορφώνονται με λάμψεις από χρυσοασημόσκονη.             

ΔΙΕΚ ΑΙΓΙΟΥ/ ΤΜΗΜΑ «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ»

■ΣΠΙΤΑΚΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ: «Πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα Ταξίδια στον κόσμο της Ανακύκλωσης των Χρωμάτων και της Φαντασίας». Με οδηγό την θαλπωρή των χρωμάτων και την μαγεία των ανακυκλώσιμων δημιουργούμε χειροποίητες κατασκευές για τους μικρούς φίλους μας.

ΔΙΕΚ Αιγίου /ΤΜΗΜΑ: «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων»

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αυγέρου Αθανασία , Συγγούνη Νικολίτσα .

17:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΛΑΥΡΑΣ: «Η φωτεινή πλοήγηση στους στολισμένους δρόμους του Αιγίου ξεκινά». Το παιχνίδι ζωντανεύει οι Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες έχουν τις απαντήσεις των γρίφων. Ο πιο γρήγορος συγκεντρώνει φωτεινά αστέρια και ο νικητής είναι μόνο ένας. Απονομή αναμνηστικών συμμετοχής και βραβείων.

ΔΙΕΚ ΑΙΓΙΟΥ/ ΤΜΗΜΑ «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης»

«Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής »

■ «Γλυκιές απολαύσεις»: Χειροποίητες γλυκές απολαύσεις δημιουργεί η ομάδα LONG BEACH του τμήματος «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ –ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ CHEF»  ταξιδεύοντας μας στους πιο γλυκούς προορισμούς. ΔΙΕΚ ΑΙΓΙΟΥ/ ΤΜΗΜΑ «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης»    ΟΜΑΔΑ           LONG BEACH

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

10:30: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τις Χορωδίες του 1ου και του 7ουΔημ. Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Μουσικής κας Έφης Γιαννακοπούλου. Μουσικοκινητικό δρώμενο από τους μαθητές της Α ́ Τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Θεατρικής Αγωγής κας Αντιγόνης Δημακοπούλου.

■“Το αστέρι της Εσθήρ”, θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Δ ́ Τάξης του 7ου Δημ. Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της εκπ/κού Θεατρικής Αγωγής κας Ιωάννας Στεφανάτου.

■“Από πεταμένα σκουπιδάκια, γίνονται όμορφα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια”. Εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά από τους μαθητές της Α ́ Τάξης του 1ου και 7ου Δημ. Σχολείου Αιγίου υπό την καθοδήγηση των δασκάλων κας Νικολακοπούλου Φωτεινής και κας Γκοτσοπούλου Δέσποινας.

12:00:“Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο”. Χαρούμενα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλο τον κόσμο, τραγουδισμένα μοναδικά από τις γλυκές φωνούλες των παιδιών του Baby House.

16:30 Στο εργαστήρι των ξωτικών δημιουργούμε χειροποίητες κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων”.

■“Μικροί Επιστήμονες εν δράσει”. Έχοντας ως πρώτη ύλη το τοπικό μας ελαιόλαδο, οι μικροί επιστήμονες  θα μυηθούν στον κόσμο της κοσμετολογίας, κατασκευάζοντας χειροποίητα σαπουνάκια. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Βοηθός Φαρμακείου”.

■ Χριστουγεννιάτικα σχέδια ζωντανεύουν με χρωματιστή διάθεση και λάμψη από glitter. ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα “Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ”.

18:00“Μικροί και μεγάλοι περιπλανώμενοι ήρωες του χριστουγεννιάτικου πάρκου” παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα ”Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης”, Τμήμα “Σχεδιαστής Δομικών  Έργων και Γεωπληροφορικής”.