Μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες στο Πάρκο των Χριστουγέννων και τη «Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο», στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο! Ένα γεμάτο πρόγραμμα από εκδηλώσεις όλο το Σαββατοκύριακο που μαζί με το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, τα Λιχουδόσπιτα, το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Σπίτι της Κοκκινοσκουφίτσας και του Κακού του Λύκου, της Σταχτοπούτας, του Πινόκιο, του ΔΙΕΚ Αιγίου, τον Λαμποίκο και πολλές εκπλήξεις, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων!

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

10:30 “Μύρισαν Χριστούγεννα” από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου .

13:00 Χριστούγεννα με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων “Θανάσης Τσιπινάκης”, μια ξεχωριστή συναυλία από την σπουδαίαΟρχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων υπό την διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου. Το πάρκο των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσει με μελωδίες και ήχους από ορχηστρικά έργα Piovani, Χατζιδάκη, Λάγιου, κ.α.

16:00 “Ακούσατε ακούσατε…” . Χριστουγεννιάτικη παράσταση αφήγησης από τις αφηγήτριες Ελίνα Μενούνου και Μαρία Παναγουλοπούλου.

17:00 Διαγωνισμός τραγουδιού για παιδιά 7-12 ετών.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

12:00 “Συναγερμός στο εργαστήρι του Άι Βασίλη”, μία παράσταση από το τμήμα των μουσικών παιχνιδιών Αιγίου και την παιδική Χορωδία Διακοπτού. Προσαρμογή-διδασκαλία: Βασιλική Νάσση. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»

17:00 “Τίποτα δεν πάει χαμένο…” . Διαδραστική παρουσίαση της δυνατότητας επανάχρησης υλικών από τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αιγίου. Υπεύθυνες προγράμματος: Τσουρούτη Ευτυχία και Παντελάκη Μαργαρίτα .

18:00 “Οι Καλικάντζαροι στον Μύλο”. Τα μικρά καλικαντζαράκια έρχονται τις μέρες των γιορτών στη Γη για να κάνουν τις σκανταλιές τους . Σ’ έναν μύλο τα καλικαντζαράκια θα προσπαθήσουν να κάνουν τις σκανταλιές τους στον μυλωνά και στις κόρες του. Θα τα καταφέρουν άραγε; Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων.

20:30 Milonga στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Μία γιορτή όπου ο κόσμος συναντιέται για να απολαύσει τη μουσική και το χορό του αργεντίνικουtango.

Διοργάνωση: “Tango Expresiόn-Aigio Tango Argentino” , υπεύθυνος: Τσάκαλος Παναγιώτης. Συμμετέχει το Οινοποιείο Rira .