Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, εγκαινιάστηκε η έκθεση του ζωγράφου Κώστα Σπυρόπουλου, στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στο Αίγιο, σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) ενεργοποιώντας το εμβληματικό αυτό κτίριο, παρουσίασε για πρώτη φορά στην πόλη, το έργο του γνωστού εικαστικού και γιατρού Κώστα Σπυρόπουλου. Με τον τίτλο «Μια μυθοπλασία του αστικού χώρου», η έκθεση παρουσιάζει ένα σημαντικό μέρος του πρόσφατου εικαστικού έργου του Σπυρόπουλου, με ζωγραφικούς πίνακες αλλά και με τρισδιάστατα έργα μικτής τεχνικής. Οι ανθρώπινες μορφές, τα χρώματα και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα αποτελούν στοιχεία προβληματισμού πάνω στην ανθρώπινη καθημερινότητα, σε πνευματικές και υλικές αναζητήσεις, κινούμενα πάντοτε μέσα σε ένα αστικό χώρο και χρόνο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Κώστας Σπυρόπουλος μίλησε για την πορεία του ο ίδιος και παρουσίασε στο κοινό πτυχές του έργου του, καθώς επίσης ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτριος Καλογερόπουλος και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Μαρία Τσουκαλά, τον καλωσόρισαν και μίλησαν με θέρμη για τον άνθρωπο Σπυρόπουλο και τη ζωγραφική του. Σημαίνουσα ήταν η παρουσία του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου, ο οποίος τίμησε το εικαστικό αυτό γεγονός, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο Ιωακείμ, τον Πατήρ Αθανάσιο τον Ιεροκήρυκα Χρυσόστομο και τον Πατήρ Σεραφείμ. Για το ζωγραφικό έργο του Σπυρόπουλου μίλησαν η επιμελήτρια της έκθεσης Νάνσυ Χαριτωνίδου καθώς και η κα Αγλαΐα Αρχοντίδου, Αρχαιολόγος, τ. Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – επίτιμη διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού με μια εις βάθος εισήγηση πάνω στην εικαστική πορεία του ζωγράφου.

Θερμές ευχαριστίες για τη χορηγία από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, την Πρόεδρο Ευαγγελία Αμανατίδη και τα οινοποιεία Cavino, Kintonis Winery, Rouvalis Winery, Αμπελώνες RIRA, Αχαιών Οινοποιητική, Οινοποιείο Κανακάρης και Οινοποιείο Τετράμυθος για το κρασί των εγκαινίων της έκθεσης καθώς και το Harmony Hotel Apartements  και την Νταίζη Πετσοπούλου – Δούκα για τις φιλοξενίες.

Πληροφορίες έκθεσης:

Μια μυθοπλασία του αστικού χώρου

Τόπος: Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου

Οδός: Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων, Αίγιο

Διάρκεια έκθεσης: 20/12/2019 – 05/01/2020

Ανοιχτά καθημερινά: 11:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00 (αργίες κλειστά)

Συντονισμός και επιμέλεια έκθεσης: Νάνσυ Χαριτωνίδου

Οργάνωση: Δήμος Αιγιάλειας | ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

Τηλ: 26910.22250

Λίγα λόγια για τον Κώστα Σπυρόπουλο

Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι Ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τέως καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι  μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Στο έργο του έχουν αναφερθεί πολύ σημαντικοί ιστορικοί τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 90 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς Biennale και Art Fair και σε αρκετές από αυτές έχει αποσπάσει διακρίσεις. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Σύρου, τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το Μουσείο Βορρέ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πατρών καθώς και σε άλλα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.