Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να φέρει το κλίμα των Χριστουγέννων στο σπίτι κάθε δημότη, αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία με την πανδημία του covid 19 και τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας.

Έτσι, παράλληλα με το Πάρκο των Χριστουγέννων στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που φέτος θα είναι στολισμένο και λαμπερό αλλά χωρίς δράσεις – τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας – έρχεται μια ψηφιακή έκδοση του, καθημερινά από 21 έως 31 Δεκεμβρίου, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στις ζωντανές διαδικτυακές εκδηλώσεις που θα μεταδίδονται μέσα από τις σελίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο facebook και το youtube, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσαν ψυχαγωγικές δράσεις εντελώς δωρεάν. Εικαστικά εργαστήρια, ανάγνωση παραμυθιών, μουσικές εκδηλώσεις με τοπικούς καλλιτέχνες, χριστουγεννιάτικες εκπομπές και πολλές εκπλήξεις θα μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα σε κάθε σπίτι, με ασφάλεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων:

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου – Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» 17:00 Μαγειρικές από το ΔΙΕΚ Αιγίου, 18:30: Ήθη και Έθιμα των Χριστουγέννων με την Ελευθερία Στεργιοπούλου.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:30: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

18:30: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου – Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»: 21:00: Παραμονή Χριστουγέννων με τους Queen & The Soul! Η Eleni Spyratou (voice, acoustic guitar, percussion)  και ο Andreas Prountzos (electric guitar,loops and effects) παίζουν και μας ταξιδεύουν με live covers, από τη rock, soul, blues, reggae έως την ethnic world, μουσική σκηνή!

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου19:00 Αφιέρωμα στους πολιτιστικούς Συλλόγους της Αιγιάλειας, παρουσιάζει η Ιωάννα Δημουλά

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου – Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»: 21:00: Γινόμαστε μια παρέα με τραγούδια από το λαϊκό ρεπερτόριο. Μαζί ο Λεωνίδας Καίσης και η παρέα του.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου – 19:00 Αφιέρωμα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αιγιάλειας, παρουσιάζει η Ιωάννα Δημουλά

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου – 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:00 «Παίζουμε κινηματογράφο;» Από την έβδομη τέχνη στο κινηματογραφικό παιχνίδι, με την Ιωάννα Δεληγιάννη.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου – 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:00 «Παίζουμε κινηματογράφο;» Από την έβδομη τέχνη στο κινηματογραφικό παιχνίδι, με την Ιωάννα Δεληγιάννη.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου – 17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. 18:00 «Παίζουμε κινηματογράφο;» Από την έβδομη τέχνη στο κινηματογραφικό παιχνίδι, με την Ιωάννα Δεληγιάννη.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου – Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» :

21:00 Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τους «Μινόρε Παράπονο», ένα εορταστικό πρόγραμμα με έντεχνες, ρεμπέτικες και λαϊκές επιτυχίες.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται από τις  εξής σελίδες:

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας

https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/

Πάρκο των Χριστουγέννων-Αίγιο

https://www.facebook.com/ParkoXristougennonAigio/

ΔΗΚΕΠA ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

https://www.youtube.com/channel/UCxoIRih2swd0gN3NTqc4JSA

*Στην αφίσα υπάρχει τυπογραφικό λάθος στο πρόγραμμα της Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Οι σωστές ώρες είναι όπως καταγράφονται στην ανάρτηση