ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ

Το Θέατρο Σκιών Μακρή, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου στις 6μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων», παρουσιάζει την παράσταση «Το Σπίτι της Κοκκώνας», μια διασκευή από το διήγημα «Της κοκκώνας το σπίτι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που θα συναρπάσει το κοινό όλων των ηλικιών.

Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μέσα από την διαδραστικότητα και τις κλασσικές ατάκες του μπερντέ του Μπάμπη Μακρή σε συνδυασμό με τον λόγο του πολυγράφου κοσμοκαλόγερου και την μουσική συνοδεία από τον συνθέτη – κιθαριστή Γιώργο Αθανασακόπουλο και μια ομάδα μαθητών του, υπόσχονται μια πρωτότυπη και άκρως χριστουγεννιάτικη κωμωδία για όλη την οικογένεια. Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Καραγκιόζης την παραμονή των Χριστουγέννων συνοδεύει τον γιο του, τον Κοπρίτη, για να πει τα κάλαντα στο σπίτι του νονού του και να πάρει τα δώρα του. Στο δρόμο τους συναντούν το «σπίτι της κοκκώνας» όπου ο θρύλος λέει, πως από τότε που πέθανε η γυναίκα του καπετάνιου, για την οποία χτίστηκε το συγκεκριμένο σπίτι, αυτό στοιχειώθηκε και έχει γεμίσει με καλικάντζαρους και κακά πνεύματα. Οι ήρωες μας παρελαύνουν στο λευκό πανί και έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα στοιχειά και πνεύματα που θέλουν να τους τρομάξουν. Είναι όμως αληθινά αυτά τα τέρατα; Άραγε το σπίτι της κοκκώνας είναι όντως στοιχειωμένο ή μήπως κρύβεται κάτι η κάποιος πίσω απ’ όλα αυτά; Η συνέχεια επί του μπερντέ! Αβάντι μαέστρο!

Συντελεστές παράστασης:

Μπάμπης Μακρής: Καραγκιοζοπαίχτης

Αριστοτέλης Μακρής: Βοηθός σκηνής

Γιώργος Αθανασακόπουλος: Συνθέτης – κιθαριστής

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, θα μπορείτε να εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν). Παρέα με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να προσκομίσετε και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τέλος, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν όλους τους ενηλίκους. Οι ανήλικοι από 4 ετών μέχρι και 17 υποχρεούνται να προσκομίσουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου. Τέλος η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή του κοινού και την αποφυγή του συνωστισμού, καλό θα ήταν, οι θεατές, να προσέρχονται στον χώρο του κινηματογράφου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της εκάστοτε προβολής / εκδήλωσης.

*Στο πλαίσιο των δράσεων του φετινού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στο Αίγιο, που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.