Η ιστορία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Αίγιο!

Ο αγαπημένος θεσμός του Πάρκου των Χριστουγέννων επιστρέφει για 11η χρονιά με ένα μοναδικό παραμύθι γεμάτο μηνύματα και όμορφα συναισθήματα. Το λατρεμένο παραμύθι του Τσαρλς Ντίκενς με πρωταγωνιστή τον Σκρούτζ, ξετυλίγεται στον κήπο και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δρώμενα, συναυλίες, ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια, παραστάσεις, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις!

Το μήνυμά μας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συνεισφορά, για να αναθερμανθούν οι καρδιές και οι σχέσεις των ανθρώπων. Η «φιλοσοφία των Χριστουγέννων» ως γιορτή αγάπης και συμπόνιας, είναι ότι το Πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει να κυριαρχεί όλο τον χρόνο στις σχέσεις των ανθρώπων.

Ελάτε να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και να ανακαλύψουμε το βαθύτερο νόημα των εορτών, εκείνο που υπάρχει πίσω από την λάμψη και τα φώτα, τον πραγματικό χρυσό & πλούτο που φωλιάζει στις καρδιές μας!

Ο Δήμος Αιγιαλείας γιορτάζει!

Υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα ανάβοντας το δέντρο σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αιγιαλείας σε μια ζεστή, χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα! Γλυκίσματα, όμορφες εκπλήξεις και ευχές, περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους!

Στο Πάρκο των Χριστουγέννων θα συναντήσετε:

Ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δρώμενα, συναυλίες, ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια (εποχής), λιχουδιές, face-painting, χειροτεχνίες, εικαστικά εργαστήρια, παραστάσεις και αφηγήσεις, θα αφήσουν μια αξέχαστη εμπειρία στις καρδιές των μικρών και μεγάλων μας φίλων!

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα στο «στολίδι» του Αιγίου, στον μαγικό κήπο των Υψηλών Aλωνίων, σε ένα σκηνικό βγαλμένο (κυριολεκτικά) από παραμύθι, εκεί όπου τα αρώματα, οι γεύσεις, οι αναμνήσεις και η θαλπωρή των εορτών, συναντούν το βαθύτερο νόημα της πιο όμορφης στιγμής του χρόνου, σε έναν κόσμο όπου τα όνειρα και οι ευχές γίνονται πραγματικότητα!

* Σε περίπτωση βροχής, τα θεατρικά δρώμενα του πάρκου θα μεταφερθούν έπειτα από σχετική ανακοίνωση, στα κτίρια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (Δημοτικός Κινηματογράφος “Απόλλων”, Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρης”)

Ευχές Δημάρχου

Εύχομαι το μήνυμα των Χριστουγέννων να πλημμυρίσει τις ψυχές των συμπολι-
τών μας με χαρά, αγάπη, αλληλεγγύη και το Νέο Έτος να φέρει αισιοδοξία υγεία,
δύναμη και ελπίδα σε όλους μας!
Χρόνια πολλά και Καλές γιορτές!

Δημήτρης Καλογερόπουλος

Δήμαρχος Αιγιαλείας

Ευχές Προέδρου Δ.Σ. ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Φέτος γιορτάζουμε ξανά τα Χριστούγεννα, χωρίς περιορισμούς και εμπόδια.
Το πνεύμα των γιορτών αγκαλιάζει τις καρδίες και μας δίνει την ευκαιρία να
νιώσουμε ξανά παιδιά!
Ευχόμαστε το Πάρκο μας, να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές και να σας γεμίσει με
ευτυχία, αγάπη και δύναμη για την χρονιά που έρχεται!
Χρόνια πολλά!

Μαρία Τσουκαλά και το Δ.Σ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας .

Προέδρος Δ.Σ. ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Αναλυτικό Πρόγραμμα 2022-2023!

Σάββατο 10/12 18:00

Η Τοπική Κοινότητα Αιγείρας υποδέχεται τα Χριστούγεννα ανάβοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο της.

Κυριακή 11/12 18:00

Η Τοπική Κοινότητα Ροδοδάφνης ξεκινάει τις εορταστικές εκδηλώσεις και μπαίνει σε γιορτινό κλίμα με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της.

Παρασκευή 16/12 18:00

Η Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων γιορτάζει με λαμπρότητα τα Χριστούγεννα με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Σάββατο 17/12 19:00

Η Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού φωτίζεται γιορτινά και σας προσκαλεί στο άναμμα του δέντρου της.

Κυριακή 18/12 18:00

Η Δημοτική Κοινότητα Καμαρών φοράει τα γιορτινά της και σας προσκαλεί στην γιορτή φωταγώγησης του δέντρου της.

Τετάρτη 21/12 18:00

Η Τοπική Κοινότητα Ακράτας στήνει την δικής της γιορτή & ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της.

Το παραμύθι ζωντανεύει και ο Σκρουτζ μας προσκαλεί

στα εγκαίνια του Πάρκου των Χριστουγέννων!

Εγκαίνια την Τετάρτη 14/12 Ώρα Έναρξης: 19:00

Αυτή τη χρονιά ο ουρανός θα φωτιστεί από τα φαναράκια, που όλοι μαζί θα πετάξουμε ψηλά και η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινάει! Σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση νεολαίας Action Team! Η μαγεία συνεχίζεται με την σχολή χορού Bella’s, η οποία κέρδισε στο διαγωνισμό του μαγικού Dance Gala. Οι εντυπωσιακές, μικρές μας χορεύτριες, μας περιμένουν σε μια μαγευτική παράσταση!  Σε χορογραφία της Εύας Παπαγιαννακοπούλου.

  • Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιηθεί και στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Πάρκο των  Χριστουγέννων.
  • Bazaar χριστουγεννιάτικο από το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου.
  • Bazaar βιβλίων από την Χριστιανική Ένωση Αιγίου.
  • Οι καλικαντζαρολογίες αναστατώνουν τους παρευ ρισκόμενους με τα κόλπα και τις σκανδαλιές τους. Ένας αγώνας για το ποιός θα κάνει το καλύτερο κόλπο και ποιός θα κερδίσει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Απίθανα ζογκλερικά κόλπα, τρελές ισορροπίες, show με φωτιές, παραδοσιακά κρουστά και πολύ γέλιο μας περιμένουν!
  • Perfomance έκπληξη από την Αθηνά Δ. μαζί με τον μοναδικό Σκρουτζ Σπύρο Γεωργίου!

Πέμπτη 15/12 11:00

Παίζουμε παιχνίδια παραδοσιακά μαζί με τον Άγιο Βασίλη.

11:00 «Μικρά και… πολύ μικρά βιβλιαράκια!» Μπορεί ένα φύλλο χαρτί να γίνει ένα μικρό βιβλίο; Μπορώ να φτιάξω με τα ίδια μου τα χέρια ένα μικρό βιβλίο, από την αρχή έως το τέλος; Ναι, μπορείς! Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε σε αυτό το  δημιουργικό εργαστήρι.

16:00 Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

18:00 Ο Άγιος Βασίλης μας περιμένει να παίξουμε παραδοσιακά και να χορέψουμε μαζί του.

Παρασκευή 16/12 11:00

Παίζουμε παιχνίδια παραδοσιακά μαζί με τον Άγιο Βασίλη.

11:00 «Μικρά και… πολύ μικρά βιβλιαράκια!» Μπορεί ένα φύλλο χαρτί να γίνει ένα μικρό βιβλίο; Μπορώ να φτιάξω με τα ίδια μου τα χέρια ένα μικρό βιβλίο, από την αρχή έως το τέλος; Ναι, μπορείς! Και αυτό ακρι βώς θα κάνουμε σε αυτό το δημιουργικό εργαστήρι.

16:00 Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

16:00 Στο εργαστήρι των ξωτικών θα φιλοξενηθούν οι ομάδες χειροτεχνίας του Κ.Α.Π.Η. Αιγιαλείας.

16:30 Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αιγιαλείας μεταφέρουν τα μαθήματά τους στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Συνεργαζόμενος φορέας Ν.Π.Δ.Δ. Αιγιαλείας.

17:30 ΔΙΕΚ Αιγίου/Τμήμα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» και Τμήμα «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» Το τμήμα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» μας μαθαίνει να δημιουργούμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές με λάμψη και χρωματιστή διάθεση.  Ακολουθεί ένα μοναδικό θεατρικό παιχνίδι-κουκλοθέατρο! Το τμήμα «Τεχνικός  Κομμωτικής Τέχνης» εντυπωσιάζει με τους παιδικούς κότσους που φτιάχνει για πρώτη φορά στο Πάρκο των Χριστουγέννων!

19:00 Τι σκαρώνει ο Άγιος Βασίλης στο σπιτάκι του; Πάμε να το ανακαλύψουμε!

Σάββατο 17/12

10:00 Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

10:00 Bazaar χριστουγεννιάτικο από τo 4o Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

12:00 «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» Η Δημοτική Παιδική Χορωδία Αιγιαλείας παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο φαντασία και υπέροχη μουσική, που αποτελεί ύμνο στη χαρά της ζωής και την αγάπη. Υπεύθυνη χορωδιών Μπέσσυ Νάσση.

16:00 Στο εργαστήρι των ξωτικών θα φιλοξενηθεί το τμήμα χειροτεχνίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α (τμήμα Αιγίου).

18:00 Τα πειραχτήρια των Χριστουγέννων έρχονται να τα κάνουν όλα άνω κάτω. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν μαζί με τα πειραχτήρια στον κόσμο των παραμυθιών και ας
κλέψουμε λίγη από την τρέλα τους!

18:00 Bazaar χριστουγεννιάτικο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντολογικού
Σύλλογου Αλυκής Αιγίου.

Κυριακή 18/12

10:00 Bazaar χριστουγεννιάτικο από τo 4o Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

10:00 Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

11:00 «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι» από το Nexus Gym Χορογραφίες/Ρυθμική γυμναστική: Teodora Vasileva.

12:30 «Ο φοβιτσιάρης Ουρανός» του Γιώργου Αυγέρη, εκδ. Ηδύφωνο. Η νηπιαγωγός-παραμυθού Αθηνά Σκανδάμη και η εκπαιδευτικός-μουσικός Ζουμπουλιά Σπυροπούλου θα παρου σιάσουν το παραμύθι «Ο φοβιτσιάρης Ουρανός» του Γιώργου Αυγέρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ. Θα τραγουδήσουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

16:00 O Άγιος Βασίλης κάνει ιππασία! Πάμε να κάνουμε και εμείς μαζί του στο θεματικό πάρκο HeartLand Elaiona (Ελαιώνα).

16:00 Στο εργαστήρι των ξωτικών θα φιλοξενηθεί το τμήμα χειροτεχνίας της Τράπεζας Αιγιαλείας.

18:00 Bazaar χριστουγεννιάτικο από το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου.

18:00 Bazaar χριστουγεννιάτικο από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

18:30 Η gelateria και τα ζαχαροπλαστεία Δημητρίου σας κερνάνε φρέσκο χειροποίητο παγωτό.

19:00 Τι σκαρώνει ο Άγιος Βασίλης στο σπιτάκι του; Πάμε στο σπιτάκι του Άγιου Βασίλη να βγάλουμε φωτογραφίες!

Δευτέρα 19/12

10:00 Ο Άγιος Βασίλης έχει όρεξη να παίξει παιχνίδια στο Πάρκο των Χριστουγέννων! Πάμε να παίξουμε μαζί του!

10:00 & 18:00 Bazaar χριστουγεννιάτικο «Πάρε, Δώσε, Σώσε» από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο «Make-A-Wish» (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

18:30 Για πρώτη φορά ο διάσημος μάγος – ταχυδακτυλουργός Χουντίνι εμφανίζεται στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Ο Χουντίνι θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους με τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα και το μαγικό του σόου!

Τρίτη 20/12

10:00 Επιμορφωτικό εργαστήρι Καραγκιόζη για παιδιά στο Θέατρο Σκιών στο Πάρκο των Χριστουγέννων!

16:30 Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αιγιαλείας μεταφέρουν τα μαθήματά τους, στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Συνεργαζόμενος φορέας Ν.Π.Δ.Δ. Αιγιαλείας.

17:00 Το εργαστήρι των Ξωτικών, το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιαλείας με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, αγκαλιάζουν με δημιουργικές δράσεις τις μονογονεϊκές οικογένειες του Δήμου μας. Συμμετέχουν τα τμήματα ¨Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, ΔΙΕΚ Αιγίου.

18:00 Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση άρωμα και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αίγιου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Consultant Chef
Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου
– CVK GREEK FOOD CONSULTING.

Τετάρτη 21/12

10:30 Από τους μαθητές του 5oυ Δημοτικού Σχολείου Αιγίου θα παρουσιαστούν χριστουγεννιάτικα δρώμενα στο Πάρκο των Χριστουγέννων.

18:00 Παίζουμε παιχνίδια που έπαιζαν οι παλιότεροι. Κάθε παραδοσιακό παιχνίδι εκφράζει την εποχή και την κοινωνία που το δημιούργησε. Ελάτε να παίξουμε μαζί!

20:00 Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση άρωμα και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αίγιου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Consultant Chef
Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου – CVK GREEK
FOOD CONSULTING.

Πέμπτη 22/12

10:00 Επιμορφωτικό εργαστήρι Καραγκιόζη για παιδιά στο Θέατρο Σκιών στο Πάρκο των Χριστουγέννων!

11:00 H ώρα του παιχνιδιού και του χορού έφτασε. Παίξε και χόρεψε στους χριστουγεννιάτικους ρυθμού του Πάρκου.

18:00 Bazaar βιβλίων από την Χριστιανική Ένωση Αιγίου.

18:00 Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση άρωμα και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αίγιου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Consultant Chef
Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου – CVK GREEK
FOOD CONSULTING.

17:30 Ελληνικά Χριστούγεννα, Χριστούγεννα των Ελλήνων Ποιητών, Χριστούγεννα των Ελλήνων Πεζογράφων, Χριστούγεννα της Ελληνικής Παράδοσης. Οσμές, εικόνες, γεύσεις, σπαράγματα μιας εποχής που επέζησαν
στον χρόνο και αντιστέκονται με πείσμα στους καιρούς. Χριστούγεννα όχι αναπόλησης ενός μακρινού παρελθόντος αλλά… Χριστούγεννα «Συνάντησης» με τον Άλλον…, διεκδικώντας τη Βηθλεέμ του σήμερα με τις πρώτες ύλες του άλλοτε.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λίλα
Μιαούλη, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ (μουσικά θέματα απαγγελίας,
διδασκαλία χορωδίας & ορχήστρας, επιλογές τραγουδιών):
Σάκης Παπαδημητρίου. Συμμετέχει η γυναικεία χορωδία
παραδοσιακού τραγουδιού. Μπατάλη Κωνσταντίνα:
Σαντούρι, Μπατάλης Παναγιώτης: Κρουστά, Σάκης
Παπαδημητρίου: Κιθάρα, Λαούτο, Ούτι, Καβάλ. ΑΦΗΓΗΣΗ:
Αννινος Ανδρέας, Βαγενάς Χρήστος, Μιαούλη Λίλα, Ντερντές
Μάριος. Φροντιστήριο: Χρυσάνθη Βαρδάκη.
Χώρος διεξαγωγής: Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.

20:00 Συναυλία με τις 48 Ώρες στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Οι 48 Ώρες ετοιμάζονται για ένα μοναδικό Christmas Party με γιορτινή διάθεση, θετική ενέργεια και πολύ χορό! Το Christmas Party ξεκινά!

Παρασκευή 23/12

11:00 Ατελείωτα παραδοσιακά παιχνίδια παίζουμε στο Πάρκο μας!

15:00 Η προκριματική φάση του χριστουγεννιάτικου τουρνουά τάβλι ξεκινά! Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πάρκου των Χριστουγέννων, για πρώτη φορά πραγματοποιείται ένα χριστουγεννιάτικο τουρνουά τάβλι, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο διαφορετικές ημέρες, στο χώρο του «Vostizza Psitocafe» στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου. Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν βραβεία!

18:00 Bazaar βιβλίων από την Χριστιανική Ένωση Αιγίου.

18:00 Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση άρωμα  και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αίγιου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Consultant Chef
Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου –
CVK GREEK FOOD CONSULTING

19:00 Οι μαζορέτες της Κατιάνας Λατάνη από το Acceleration Gym θα βρίσκονται στο πάρκο σε εορταστικό κλίμα με την ζωντάνια τους και τις χορευτικές δημιουργίες τους, σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Σάββατο 24/12

10:00 Bazaar χριστουγεννιάτικο από τo 1ο Γυμνάσιο Αιγίου.

11:00 Μέσα από ένα συνδυαστικό μάθημα τεχνικών από pilates, yoga, και λειτουργική γυμναστική, θα κάνουμε ένα γρήγορο μάθημα μιας ώρας με ροή κινήσεων! Το μάθημα θα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα! Θα μάθουμε μερικά σωματικά μυστικά που είναι χρήσιμα για την καθημερινότητά μας και θα διασκεδάσουμε!

Η Αθηνά Δεληγεωργοπούλου είναι γυμνάστρια
(Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών, MSc Ανθρώπινη Απόδοση-
Μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης)

12:00 Στον πεζόδρομο της οδού Πετμεζά τραγουδάμε τα «Κάλαντα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά»! Τα παιδιά της Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας Αιγιαλείας ξυπνούν με κάλαντα και γιορτινές μελωδίες τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά Αιγίου.

Υπεύθυνη χορωδιών Μπέσσυ Νάσση. – «Μικροί χορευτές – καλαντιστές»: Σύντομο οδοιπορικό στην Ελλάδα του δωδεκαήμερου μέσα από κάλαντα της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, του Πόντου και των Δωδεκανήσων που θα αποδώσουν με τραγούδι και χορό οι μικροί μαθητές-τριες/χορευτές-τριες του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου. – Καραμελοκεράσματα από τον Αϊ-Βασίλη!

16:00 O Άγιος Βασίλης παίζει με τα άλογα ! Πάμε και εμείς μαζί του στο θεματικό πάρκο HeartLand Elaiona (Ελαιώνα).

18:00 Η ομάδα του Βase Βoot Camp Club έρχεται να ξεσηκώσει το χριστουγεννιάτικο πάρκο με ένα εντυπωσιακό σε ένταση και χορογραφία trampoline workout.

Υπεύθυνος καθηγητής: Βασίλης Γιαννίκος (Base Boot Camp Club).

19:00 «Στολίζουμε το Δέντρο της Σταφιδούλας Νεραϊδούλας». Δημιουργούμε σοκολατένια στολίδια με σταφίδα και παραμονή Χριστουγέννων «Ελατέ να στολίσουμε στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αϊ-Βασίλη το ομορφότερο και λαχταριστό δέντρο της νεράιδας Σταφιδούλας». Συνεχίζουμε με γλυκιές συμφωνίες! Τα γλυκά κρασιά της Αιγιάλειας συναντούν την σταφίδα και την σοκολάτα. Η πολύτιμη ποιοτική πρώτη ύλη από τους αμπελώνες της περιοχής μας, δίνει την βάση για να παράγουμε εξαιρετικούς γλυκούς οίνους! Ο οινολόγος Τάσος Δροσιάδης έρχεται να ταιριάξει γευστικά τους γλυκούς οίνους με μοναδικές γλυκές παρασκευές που θα δημιουργήσει η Consultant Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου – CVK GREEK FOOD CONSULTING, με σταφίδα και σοκολάτα.

Συνεργασία με το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια

Κυριακή 25/12

11:00 Ο καταπληκτικός animateur–ταχυδακτυλουργός Lino σας υπόσχεται ένα μοναδικό show με εντυπωσιακά ταχυδακτυλουργικά, μαγικά κόλπα, τρικ και μαζί του θα είναι η υπέροχη πανύψηλη ξυλοπόδαρος με εντυπωσιακή εμφάνιση, που αφήνει άφωνους τους μικρούς μας φίλους με τις απίθανες φιγούρες, με τις κορδέλες της και τα εντυπωσιακά ζογγλερικά της!

20:00 Οι Queen & The Soul [Eleni Spyratou (voice, acoustic guitar, percussion)
και ο Andreas Prountzos (electric guitar,loops and effects)] παίζουν και μας ταξιδεύουν με live covers, από τη rock, soul, reggae έως την ethnic world,
μουσική σκηνή! Καθώς η μουσική εισέρχεται στη σιωπή και τη σπάει, γονιμοποιώντας τη με συχνότητες ιαματικές, έτσι κι εμείς, γινόμαστε φορείς της δημιουργικής της φύσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για μυστικές ενώσεις μεταξύ των ανθρώπων! Ως Γιάννης Σημαιόπουλος λοιπόν, θα προσπαθήσω να ενισχύσω αυτή την όμορφη τάση της ανθρώπινης ψυχής μέσα από ροκ και μπλουζ μελωδίες!

Δευτέρα 26/12

11:00 Διασκέδαση και αδρεναλίνη στα εντυπωσιακότερα φουσκωτά τραμπολίνο! Υπόσχονται αξέχαστες εμπειρίες!

11:00 Η Μαίρη Καβούνη μεγαλουργεί στο face painting! Μια άκρως εορταστική δράση που θα γεμίσει τα πρόσωπά των μικρών μας φίλων με χρώματα και με ευφάνταστα σχέδια, εμπνευσμένα από το εορταστικό κλίμα!

11:00 Δραστηριότητα με αυτοκόλλητα! Ωχ, όχι! Το παραμύθι «Το ατύχημα του Αϊ-Βασιλή» έχασε μια σελίδα! Λένε πως κάποιοι την είδαν σε κάποιο από τα σπιτάκια δράσεων του Πάρκου των Χριστουγέννων. Μπορείς να βοηθήσεις να τη βρούμε;

17:30 Τσάι στη Μαρμίτα από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.

18:30 Κούκλες με κλωστές που περπατάνε, μιλάνε, χορεύουν, τραγουδάνε και εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά
κουστούμια, πλούσια σκηνικά, γέλιο και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους από το μοναδικό «Πινόκιο».

Τρίτη 27/12

11:00 Οι καλικαντζαρολογίες αναστατώνουν τους παρευρισκόμενους με τα κόλπα και τις σκανδαλιές τους. Ένας αγώνας για το ποιός θα κάνει το καλύτερο κόλπο και ποιός θα κερδίσει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Απίθανα ζογκλερικά κόλπα, τρελές ισορροπίες, show με φωτιές, παραδοσιακά κρουστά και πολύ γέλιο.

11:00 Δραστηριότητα με αυτοκόλλητα! Το 1ο χαμένο κομμάτι-αυτοκόλλητο εντοπίστηκε σε κάποιο από τα σπιτάκια δράσεων. Μπορείς να το βρεις;

15:00 Τελικός χριστουγεννιάτικου τουρνουά τάβλι! Χώρος διεξαγωγής: «Vostizza Psitocafe» στα Ψηλά ΑλώνιαΑιγίου. Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν βραβεία!

18:00 MAGIC COMEDY SHOW Μία διαδραστική παράσταση με δύο ξωτικά, γεμάτη παιχνίδια, μαγικά, μπουρμπουλήθρες, χορό και πολλά άλλα που θα μείνουν αξέχαστα. Πρωταγωνιστές θα είστε όλοι εσείς φυσικά που θα δοκιμάσετε τις  ικανότητές σας επί σκηνής.

Τετάρτη 28/12

11:30 «Μια ζωή την έχουμε»! Η χορωδία ΚΑ.Π.Η Αιγιαλείας παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο νοσταλγία από μνήμες μιας άλλης εποχής. Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί με υπέροχα τραγούδια και να απολαύσουμε χειροποίητα εδέσματα από τις κυρίες του Κ.Α.Π.Η.

Υπεύθυνη χορωδιών: Μπέσσυ Νάσση.

11:30 Τα τμήματα δημιουργιών Δήμου Αιγιαλείας, φιλοξενούνται στο εργαστήρι των ξωτικών και φτιάχνουν υπέροχες κατασκευές!

15:30 Βράβευση της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2022 στο σκάκι, στην κατηγορία έως 10 ετών, Μαριάντας Λάμπου και του πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία Κ8, Χαράλαμπου Λάμπου – Αγώνας επίδειξης Σιμουλτανέ, στο «Vostizza Psitocafe» στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου. Με τη συνεργασία του ΑΣΟ Αιγιαλείας.

18:00 Το «THE BOOK PROJECT» παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο βιβλίο «Ο Αϊ-Βασίλης παίζει…» (συγγραφέας Ειρήνη Ζογανά, εικονογράφος Νεφέλη Ρισκά-
κη) και συνεχίζουμε με ένα πρωτοποριακό εργαστήρι για όλες τις ηλικίες, βασισμένο στο διαδραστικό βιβλίο «Χριστούγεννα ξανά;» (συγγραφέας Πένυ Κρανά, εικονογράφος Μιμίκα Καπούλα)

Σας περιμένουμε!

Πέμπτη 29/12

9:00 Αιμοδοσία από την Αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και ο Αχαϊκός Σύλλογος Μεσογειακής
Αναιμίας – ΑΣΠΠΑΜΑ.

11:00 Μαθαίνουμε να παίζουμε παιχνίδια εποχής!

11:00 Ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης στο Πάρκο των Χριστουγέννων! Συνεργαζόμενοι φορείς: Αντιδημαρχία Τουρισμού, Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποιήσης – Ανακύκλωσης Α.Ε.).

11:00 Δραστηριότητα με αυτοκόλλητα! Το 2ο χαμένο κομμάτι-αυτοκόλλητο εντοπίστηκε σε κάποιο από τα σπιτάκια δράσεων. Μπορείς να το βρεις;

17:30 H Ομάδα Εθελοντών Αιγίου «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» προσκαλεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, οικογένειες σε ένα βιωματικό εργαστήρι, όπου μέσω μιας παιχνιδιάρικης διαδρομής θα δημιουργήσουν την πυξίδα των δικών τους αξιών στη ζωή!

18:00 Bazaar βιβλίων από την Χριστιανική Ένωση Αιγίου.

18:00 Παράσταση Καραγκίοζη «Το σπίτι της κοκκώνας» (του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη) συνοδεία κρουστών με τον Άκη Χατζημικέ!

Παρασκευή 30/12

11:00 Bubble show με τεράστιες φούσκες και μπαλονοκατασκευές. Τα παιδιά αλλά και οι γονείς βιώνουν μια πρωτότυπη και δημιουργική εμπειρία μέσα από τον αιωρούμενο κόσμο του Bubble Show. Χάνονται. Αιωρούνται και όλοι ανυπομονούν την επόμενη φούσκα και ξετρελαίνονται με τα σχήματα των μπαλονοκατασκευών!

18:00 Bazaar βιβλίων από την Χριστιανική Ένωση Αιγίου.

20:00 Συναυλία με τους 1550 και τον Δημήτρη Σταρόβα. Ο τέλειος συνδυασμός ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Οι 1550 (Δεκαπέντε Πενήντα) το Αθηναϊκό Ροκ συγκρότημα, γνωστοί για την εκρηκτική τους σκηνική παρουσία και την διαδραστικότητα που αποκτούν με το κοινό σε κάθε τους εμφάνιση και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης από την Θεσσαλονίκη Δημήτρης Σταρόβας σε μια μοναδική συναυλία!

Σάββατο 31/12

11:00 Γιορτινή διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Το Ατύχημα του Άη-Βασίλη» με πολλές εκπλήξεις από τη συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου, ενώ τα παιδιά ανακαλύπτουν και το τελευταίο χαμένο κομμάτι-αυτοκόλλητο! Πλαισιώνει μουσικά η Δημοτική Παιδική Χορωδία Αιγιαλείας.

Υπεύθυνη Χορωδιών: Νάσση Μπέσσυ.

13:00 Προετοιμάζουμε την πιο λιχουδένια και λαχταριστή πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Consultant Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη–
Κοντεσοπούλου – CVK GREEK FOOD CONSULTING.

Κυριακή 1/1

11:30 Ξεφαντώστε σε μαγική ατμόσφαιρα με αξέχαστες ατάκες, ζωηρά λογοπαίγνια, πολύ ρυθμό, κέφι και μουσική! Αντικείμενα που αλλάζουν χρώματα και εμφανίζονται από το πουθενά, ζογκλερικά, ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού είναι μόνο μερικά στοιχεία από το show τσίρκου που παρουσιάζει ο Lino Magic. Mαζί του η εντυπωσιακή ξυλοπόδαρος με τα εντυπωσιακά ζογκλερικά της!

18:00 Καλικαντζαρολογίες! Ένας ξυλοπόδαρος και ένας πεζός, αναστατώνουν τους
παρευρισκόμενους με τα κόλπα και τις σκανδαλιές τους. Ένας αγώνας για το ποιός θα κάνει το καλύτερο κόλπο και ποιός θα κερδίσει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Απίθανα ζογκλερικά κόλπα, τρελές ισορροπίες, show με φωτιές, παραδοσιακά κρουστά και πολύ γέλιο!

Δευτέρα 2/1

12:00 Πρόγευση Οίνων Αιγιάλειας, Εσοδείας 2022. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια μικρή έκθεση και γευστική δοκιμή των φρέσκων οίνων των οινοποιείων της περιοχής, άλλων έτοιμων και άλλων ακόμα σε εξέλιξη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν επιπλέον θεματικές παρουσιάσεις και σεμινάρια, από τους οινοποιούς του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Συνεργασία με το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Πέμπτη 5/1

18:00 Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης και οι καλικάντζαροι» μια διαδραστική παράσταση με τον performer Φάνη Καφούσια ζωντανά στο Πάρκο μας!

Παρασκευή 6/1

13:00 Ο Άι Βασίλης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και περιμένουν με δώρα και εκπλήξεις τα παιδιά! Η πίτα του πάρκου είναι προσφορά του Αρτοποιείου Τηλιγάδη. Το φλουρί της πίτας είναι προσφορά του Χρυσοχοείου ΚΛΩΝΗΣ.

 

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε πολύ, όσους συνέβαλαν σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Αιγιαλείας!

Πιο συγκεκριμένα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ζωγράφο – αγιογράφο και γλύπτη κ. Αλέξη Ασημακόπουλο, που εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε τα στοιχεία του Πάρκου, καθώς και όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση του, για να έχουμε εμείς την δυνατότητα να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην πόλη μας, για 11η συνεχόμενη χρονιά!

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες του Πάρκου μας.

 

«Καλή και Δημιουργική χρονιά»

 

 

Gallery Προγράμματος