Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο και η φετινή επετειακή του έκδοση «Ονειροχώρα», έφτασε στο τέλος του  ύστερα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση με χιλιάδες επισκέπτες, που «ταξίδεψε» μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία από τις 13 Δεκεμβρίου.

Η επιτυχία της «Ονειροχώρας» ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τους επισκέπτες να ξεπερνούν συνολικά τις πενήντα χιλιάδες απ΄ όλες της γωνίες της Ελλάδας, διατηρώντας επάξια τον τίτλο του αγαπημένου Πάρκου Χριστουγεννιάτικου Πάρκου της Δυτικής Ελλάδας και ενός απ’ τα καλύτερα της χώρας.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου πλήθος κόσμου «γέμισε» την πλατεία και τον κήπο Υψηλών Αλωνίων στην εκδήλωση λήξης της φετινής διοργάνωσης, με το καθιερωμένο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο αγαπημένος συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Βαγγέλης Ηλιόπουλος αφηγήθηκε διαδραστικά το παραμύθι του «Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό», ενώ το μουσικό σύνολο Brazzy Opera «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η κοπή της πίτας πρωτοχρονιάτικης πίτας έγινε παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής του δήμου Αιγιαλείας με την απερχόμενη πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου Καρτσωνάκη, να εκφράζει τη μεγάλη χαρά της για την πολύ επιτυχημένη φετινή διοργάνωση, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη επισκεψιμότητα απ΄ όλη την Ελλάδα. Η πρώην πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ευχαρίστησε επίσης, όσους εργάστηκαν σκληρά για την υλοποίηση του Πάρκου, τονίζοντας πως ήταν μια συλλογική προσπάθεια. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος που εξέφρασε τις ευχές του για το νέο έτος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όσους δούλεψαν για τη φετινή διοργάνωση και δίνοντας την υπόσχεση πως το σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής θα συνεχιστεί, πάντοτε, με αρωγό τους πολίτες.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του για τη νέα χρονιά.  Χαιρετισμό και ευχές απεύθυναν επίσης, ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος «ΝΙΚΗ» κ. Σπύρος Τσιρώνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Μπούνιας και Αρίστος Τηλιγάδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Αιγιαλείας κ. Τάκης Ανδριόπουλος.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν μαζί ο κ. Καλογερόπουλος με την κα Βασιλακοπούλου Διαμάντω και τον κ. Τάκη Ανδριόπουλο. Η πίτα ήταν μια προσφορά του αρτοποιείου Τηλιγάδης ενώ το δώρο για το φλουρί ήταν μια προσφορά του καταστήματος Κλωνή.

Ο δήμος Αιγιαλείας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όσους εργάστηκαν για τη φετινή διοργάνωση και επίσης τους χορηγούς για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Χρυσοί Χορηγοί: Εταιρία Αλουμινίων ΕΤΕΜ COSMOTE και 3Ε

Μεγάλοι Χορηγοί: Καλλιμάνης, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΡΓΟ ΚΑΤ, Επιμελητήριο Αχαΐας, ΔΙΕΚ Αιγίου Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας.

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων», Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και Νομικό Πρόσωπο Δήμου Αιγιαλείας.