Από το 2012 το Πάρκο των Χριστουγέννων αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους θεσμούς της Αιγιάλειας με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να έχουν περάσει τις πύλες του για να ζήσουν μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία! Μέσα στην καρδιά της πόλης του Αιγίου και στον πανέμορφο Κήπο των Υψηλών Αλωνίων, κάθε χρόνο ζωντανεύει ένα παραμύθι, ταξιδεύοντας τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Με την συμμετοχή συλλόγων, εθελοντών και φορέων της περιοχής το Πάρκο παίρνει ζωή και προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία. Με ένα διαφορετικό θέμα και ξεχωριστά δρώμενα κάθε χρόνο, αποτελεί σημείο αναφοράς τα Χριστούγεννα για τη Δυτική Ελλάδα την Πελοπόννησο και όχι μόνο. Με την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων της Αιγιάλειας, το Πάρκο των Χριστουγέννων εκπέμπει τη μαγεία των γιορτών και αφήνει ξεχωριστές αναμνήσεις. Παιδικό θέατρο, παραμυθάδες ,παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού ,ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι, χορωδίες, βιολιά, φιλαρμονικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, ήθη και έθιμα από την παράδοση, δεκάδες διαφορετικές εκδηλώσεις και πάρα πολλές εκπλήξεις προσφέρουν την εμπειρία για κάθε παιδί ή όποιον νιώθει ακόμη παιδί!

Το 2020, μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, το Πάρκο επέστρεψε στολισμένο, λαμπερό, και με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, στέλνοντας φως από άκρη σε άκρη του Δήμου Αιγιαλείας, μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας για μια διαφορετική νέα χρονιά. Ένα γιορτινό «καταφύγιο» για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα σύντομο «μαγικό» περίπατο!

* Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που θα βρίσκονται στο χώρο του Πάρκου ταυτόχρονα ανέρχεται στους 30 με ωράριο λειτουργίας 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00. Ο κωδικός μετακίνησης είναι ο ίδιος που ισχύει για σωματική άσκηση ή κίνηση με ζώο, σε δημόσιους χώρους.